© NASA

NASA heeft weer contact met maansatelliet
Naar de maan

NASA heeft weer contact met maansatelliet

06-07-2022 20:49 Laatste update: 07-07-2022 04:59

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is het contact verloren met de kleine satelliet CAPSTONE die op weg is naar de maan.

De CAPSTONE werd vorige week gelanceerd en dient als voorbereiding op het Artemis-programma, dat als doel heeft om mensen op de maan te laten landen. CAPSTONE verliet maandag zijn baan rond de aarde en is onderweg naar de maan.

NASA raakte gisteravond het contact met de satelliet kwijt. "Indien nodig heeft CAPSTONE voldoende brandstof om de nodige baancorrectie richting de maan met een paar dagen uit te stellen", schreef de organisatie toen.

De ruimtevaartorganisatie slaagde er vanmiddag in om het contact te herstellen. Verdere informatie gaf NASA niet. CAPSTONE moet in een baan rond de maan komen die nog niet eerder is afgelegd, om daar een half jaar onderzoeken uit te voeren.

Astronauten op de maan zetten

De NASA wil uiteindelijk een klein ruimtestation rond de maan laten zweven, zodat astronauten daar kunnen aanmeren tijdens missies.

Rond 2025 zouden er astronauten op de maan moeten landen met de Artemis III-missie. Tijdens de missie zullen voor het eerst een vrouw en een niet-witte persoon op de maan landen. Later zou er ook een bemande basis op de maan moeten komen.

Waarom we terug gaan naar de maan: