Facebook-storing opgelost: voorpagina niet meer vol willekeurige berichten
Vreemde berichten

Facebook-storing opgelost: voorpagina niet meer vol willekeurige berichten

24-08-2022 11:17 Laatste update: 11:29

Facebook kampte vanochtend wereldwijd met technische problemen. Gebruikers kregen veel willekeurige berichten van vreemden op hun Facebook-feed te zien.

In de meeste gevallen ging het om berichten van willekeurige gebruikers die gericht waren aan pagina's van beroemde personen, zoals acteurs, muzikanten en bands.

Op de site Downdetector deden duizenden mensen hun beklag. Ze vertelden daar allemaal hetzelfde verhaal: ze zagen ineens allemaal berichten van mensen die zij niet kennen op hun voorpagina verschijnen. De klachten over het probleem stroomden vanaf 7 uur vanochtend binnen. Rond 11 uur begonnen de klachten weer af te nemen.

"Eerder vandaag veroorzaakte een configuratie-wijziging problemen in de Facebook-feed van sommige gebruikers. We hebben het probleem zo snel mogelijk verholpen en verontschuldigen ons voor het ongemak", zegt een woordvoerder van Facebook-moederbedrijf Meta desgevraagd.

Het is niet bekend of de verstoring het gevolg is van een menselijke fout. Zo'n menselijke fout was vorig jaar de aanleiding voor een urenlange storing van Facebook, Meta en WhatsApp.

Googlen op 'Facebook hack'

Facebook-gebruikers zochten vanochtend massaal op Google naar wat er aan de hand was bij het sociale netwerk. Google Trends toonde een groei van 4900 procent op de zoekterm 'Facebook Feed'. Ook naar de term 'Facebook hacked' werd veel vaker dan normaal gezocht. Maar van een hack was dus geen sprake.