Update Google Maps moet vinden laadpaal makkelijker maken
Beste laadpalen in de buurt vinden

Update Google Maps moet vinden laadpaal makkelijker maken

17-11-2022 14:16 Laatste update: 16:49

Google heeft de zoekfunctie voor laadpunten voor elektrische auto's in Google Maps verbeterd. Het moet zo makkelijker worden om de beste of meest geschikte laadpaal voor de eigen stekkerauto in de buurt te vinden.

Google rolt meerdere nieuwe functies op Google Maps uit. Eén van de verbeteringen moet het voor eigenaren van een elektrische auto makkelijker maken om met de kaartendienst oplaadpunten in de buurt te vinden. Google Maps toont sinds 2019 al laadpalen in de omgeving, maar de verbeteringen moeten het vinden van het meest geschikte laadpaal voor de eigen auto vergemakkelijken.

Gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld laadstations filteren op 'snel opladen', zodat ze alleen laders van 50 kW of hoger zien. Ook kunnen ze in meer landen filteren op laadpunten die het stekkertype van hun eigen elektrische auto ondersteunen. De functies zijn nu actief in de Android- en iOS-apps van Google Maps.

Live View

Ook is de functie Live View in de Google Maps-app verbeterd. Daarmee kunnen gebruikers volgens Google 'intuïtiever ontdekken wat er om hen heen is'. Live View gebruikt kunstmatige intelligentie (AI), Street View-afbeeldingen en augmented reality, waarbij er informatie over het camerabeeld wordt getoond. Deze 'visuele zoekervaring' wordt volgend week uitgerold in Londen, Los Angeles, New York, Parijs, San Francisco en Tokio. Het is nog niet bekend wanneer de functie in de eerste Nederlandse steden beschikbaar komt.

Met Live View zien gebruikers bijvoorbeeld winkels in de buurt, met pijlen die de richting en afstand aangeven. Dat gebeurt ook voor plekken die niet in het directe zicht van de gebruikers zijn, zoals een winkel om de hoek. Gebruikers kunnen meerdere plaatscategorieën selecteren, zoals restaurants, parken en OV-stations. Ook extra informatie over elke locatie, zoals beoordelingen en data over de drukte, wordt als overlay over het camerabeeld getoond.

Rolstoeltoegankelijk 

Verder is de instelling 'Toegankelijke plaatsen' op Google Maps nu wereldwijd beschikbaar. Daarmee zien gebruikers of een bestemming rolstoeltoegankelijk is. Volgens Google is deze functie ook 'handig als je trappen wilt vermijden omdat je een kinderwagen of bagage heeft of een karretje gebruikt'.

Tips: laadpaal voor thuis kopen

Luister ook: