Elektrische auto's

Elektrische Polestar 4 heeft 600 kilometer bereik en geen spiegel

Elektrische Polestar 4 heeft 600 kilometer bereik en geen spiegel
18 april om 10:48
Laatste update: 18 april om 10:53

Autofabrikant Polestar gaat zijn nieuwe elektrische auto Polestar 4 vanaf zo'n 60.000 euro verkopen. De prijs zit tussen de compactere Polestar 2 en de grotere Polestar 3 in.

Polestar, een zusterbedrijf van Volvo, noemt de Polestar 4 zijn snelste auto tot nu toe. De krachtigste uitvoering gaat van 0 naar 100 km/u in 3,8 seconden. Er komen modellen met zowel een enkele als twee elektromotoren, en met achter- of vierwielaandrijving.   

De Long Range Single Motor-versie heeft een actieradius van 600 kilometer en een topsnelheid van 180 km/u. De krachtigere Long Range Dual Motor-uitvoering heeft een rijbereik tot 564 kilometer en een topsnelheid van 200 km/u. Opladen kan tot 200 kW en de auto ondersteunt de vehicle-to-laad-techniek voor het opladen van andere apparaten. 

De Polestar 4 maakt gebruik van Ndivia's autoplatform, dat sensoren gebruikt om de situatie op de weg te volgen en rijondersteuning te bieden. Op het dashboard zit een groot touchscreen van 14,7 inch en achter het stuur is er een 10,2 inch display met informatie zoals de snelheid.

Geen achteruitkijkspiegel

Aan de achterzijde van de auto is geen raam te vinden. Volgens Polestar is dit gedaan om de ervaring van de passagiers achterin te verbeteren.

Door het ontbrekende raam is ook geen achteruitkijkspiegel nodig. Op de plek van de spiegel hangt in plaats daarvan een display, dat beelden van een camera achterop de auto laat zien. Dit moet een breder blikveld bieden dan een gewone spiegel.

Naar Europa

De Polestar 4 zal eerst in China worden verkocht, waar de productie in november 2023 begint. In Europa zullen we nog iets langer moeten wachten: hier staat de verkoop gepland voor begin 2024. De instapprijs wordt in Europa rond 60.000 euro, maar de definitieve prijzen voor de verschillende uitvoeringen worden pas later bekend. 

De elektrische auto's waar we naar uitkijken:

Luister ook: