© Microsoft

iPhone-gebruikers kunnen nu chatten en bellen op Windows-pc's

iPhone-gebruikers kunnen nu chatten en bellen op Windows-pc's

16-05-2023 08:59 Laatste update: 09:01

Windows 11-gebruikers kunnen vanaf nu met Phone Link hun iPhones koppelen aan hun computers. Zo kunnen ze op de computer chatten via iMessage, bellen en notificaties ontvangen.

De koppeling tussen Windows 11 en iPhones is te maken met de Microsoft-app Phone Link, die in Nederland Telefoonkoppeling heet. Microsoft is maandag gestart met de wereldwijde uitrol

Naast iMessage-ondersteuning biedt Phone Link ook de optie om op je iPhone te bellen via een Windows 11-computer en om je contacten en oproepgeschiedenis te bekijken.

Notificaties van de iPhone worden op de Windows-computer afgeleverd, zodat je kunt zien wie je een iMessage stuurt of een bericht in een andere telefoon-app. Deelnemen aan groepsgesprekken via iMessage is via Phone Link niet mogelijk. 

Phone Link koppelt je iPhone via bluetooth met de pc. Ook moet je een QR-code scannen om te verifiëren dat je het juiste apparaat probeert te koppelen. Volgens Microsoft werkt de app in 39 talen en in 85 landen. 

Android

Het was al jarenlang mogelijk om op een vergelijkbare manier een Android-telefoon aan een Windows 11-pc te koppelen, maar iPhones werden tot dusver niet ondersteund. Mac-gebruikers konden wel al hun iPhones koppelen om te bellen of via iMessage te chatten.

  

Luister ook onze podcast: