Discord laat alle gebruikers een nieuwe naam uitkiezen
Populaire chatapp

Discord laat alle gebruikers een nieuwe naam uitkiezen

04-05-2023 11:20 Laatste update: 12:07

Gebruikers van de populaire chatapp Discord moeten binnenkort een eigen, unieke gebruikersnaam gaan verzinnen. Het oude systeem met gebruikersnamen waarachter unieke cijfers staan blijkt te verwarrend voor mensen.

Discord begon als chatdienst voor gamers en groeide de afgelopen jaren flink. Uit cijfers van marktonderzoeker Statista blijkt dat de app ongeveer 154 miljoen actieve gebruikers heeft. 

Waar je op sites als Twitter een unieke gebruikersnaam moet verzinnen, had Discord een systeem verzonnen waardoor dat minder snel nodig was. Achter iedere naam stond een cijferreeks uniek aan jouw account. Hierdoor konden in theorie duizenden mensen de door jou gekozen naam gebruiken. 

Verwarrend

De makers van Discord merkte dat veel gebruikers dit systeem onnodig complex vonden. Ze vonden het lastig om hun vrienden in de app te vinden en toe te voegen, omdat ze ineens rekening moesten houden met allerlei cijfers. Uit statistieken blijkt dat de helft van alle vriendschapsverzoeken mislukt, omdat het mensen niet lukt de juiste persoon te vinden.

Daarom gaat de app nu alsnog unieke, cijferloze gebruikersnamen implementeren. In de komende weken worden die nieuwe gebruikersnamen uitgerold. Gebruikers met de oudste accounts krijgen als eerst de optie om hun gewilde naam te registreren, waarna mettertijd steeds nieuwere accounts die optie krijgen. 

Naast de nieuwe gebruikersnamen houdt Discord ook vast aan een zogeheten 'display name'. Dat is de naam die in de app wordt getoond en per chatserver kan worden aangepast. Die kun je nog steeds vrij aanpassen, zodat vrienden makkelijk kunnen zien wie jij bent. Maar op je profiel zal daaronder je nieuwe gebruikersnaam staan, die nodig is als mensen je in de app willen vinden.

Chat ook mee op de Bright Discord-server.

Luister ook: