Duurtest Mercedes EQE: onopvallend supergoed

Duurtest Mercedes EQE: onopvallend supergoed

15-05-2023 07:59 Laatste update: 07:59

Bright-autotester Rutger reed een maand in de elektrische Mercedes-Benz EQE. Dit is zijn conclusie.

De consensus bij iedereen met wie ik de EQE deelde de afgelopen weken was: geen fraaie auto, wel een hele luxe en comfortabele. Wie het budget heeft, graag elektrisch wil reizen en de styling van de Merc kan waarderen, benijd ik zeker.

Vorige week liepen we de concurrenten langs en zagen we dat er aardig wat te kiezen valt in elektrische auto's, maar ook dat de EQE geen directe concurrent kent. 

Ik zou een aardige opsomming kunnen geven van fraaie opties in de Mercedes, zoals de stoelverwarming die zichzelf na een tijdje terugschakelt en de haarscherpe 360-gradencamera. Maar het zijn niet die details die de auto zo aangenaam maken. Het is het zelfverzekerd aangrijpen van het acceleratiepedaal, de manier waarop de auto anticipeert op een rotonde, de zit en vooral het onopvallend supergoed zijn.

De EQE voelt als een personal assistant die precies weet dat je alleen op dinsdag suiker in je koffie hebt. Dat je nooit met je rug naar de deur wil zitten in een restaurant. Het constante bewijs dat alles doordacht en doorontwikkeld is. Het is in die zin de tegenpool van Tesla of Nio. Die laten regelmatig merken dat ze toch ongepolijst, een werk in uitvoering zijn. Dat voelt dan meer cutting edge, maar kan ook ergernis opleveren.

De Benz is behoudender en voelt daardoor betrouwbaarder. Zelfs als je in eerste instantie door de schermen, de graphics en de ledstrip over de hele breedte het gevoel krijgt dat je in een futuristisch ruimteschip stapt. 

De EQE is de beste elektrische Benz voor het geld. Volgende keer rijden we de meest geanticipeerde EV van 2023: de betaalbare MG4. 

Rutger Middendorp test elke maand een andere auto in de Bright Duurtest. Kijk ook zijn autovideo's op ons YouTube-kanaal.