draadloze speaker wifi google assistent bluetooth

Getest: wifi-speaker met Google Assistent en prima geluid

15 mei 2023 om 07:57
Laatste update: 15 mei 2023 om 08:24

De Teufel Motiv Go Voice is een krachtige wifi-stereospeaker met ingebouwde Google Assistent. Het geluid is goed voor het kleine formaat en voor de prijs. Met de minpunten valt te leven.

De Teufel Motiv Go Voice is een nieuwe versie van de compacte wifi-speaker van het Duitse audiomerk. Nieuw is de ondersteuning van Google Assistent: je kunt dankzij de ingebouwde microfoons tegen de slimme spraakassistent praten.

Voor de installatie is de Google Home-app voor Android of iOS verplicht, anders werkt de speaker niet. Dat installatieproces gaat vlotjes, omdat Google Home de Teufel-luidspreker automatisch herkent. Via de Google-app kun je ook de diensten instellen die de speakers ondersteunen, zoals Spotify, Apple Music, Deezer en Netflix. 

Met de Google Home-app neem je de speaker op in je wifi-netwerk, waarna je er andere apparaten aan kan koppelen. Pas daarna kun je ook via bluetooth verbinding maken. Dat gaat nog via bluetooth versie 5.0, terwijl de nieuwere, betere versie 5.3 gebruikelijker is. Dat is een minpuntje, maar bij dit type slimme speaker is streamen via wifi uiteindelijk belangrijker.

Geluid

De Motiv Go Voice heeft twee full-range drivers, twee passieve basdrivers en 20W-vermogen Ondanks het compacte formaat (20 centimeter breed en 11 centimeter hoog) komt er best krachtig geluid uit, dat met gemak een grote huiskamer vult. Het stereo-geluid klinkt helder en vol. De bas is flink aanwezig, maar kan soms wat dof klinken. Bij het luisteren van podcasts klinken stemmen lekker helder.

De accuduur bij normaal volume is goed: 16 uur. Vier lampjes bovenop geven aan hoeveel batterij er nog over is. Aan de zijkant zit ook een knopje voor het aan en uitzetten van de microfoon, zodat Google niet altijd meeluistert. Verder is er een mini-jack-ingang voor het bedraad aansluiten van andere apparaten.

Dynamore 

Aan de bovenkant zitten de bedieningsknoppen, voor volume, pauze en voor het aan- en uitzetten van bluetooth, Google Assistent en Dynamore. Met die laatste functie kun je het geluid op een virtuele manier ruimtelijker laten klikken. Dat werkt in de praktijk best aardig. Het effect hangt wel af van de positie tot de speaker en het volume, maar vanaf een afstandje en recht voor het apparaat klinkt Dynamore prima. Er is overigens geen equalizer, zodat het geluid niet zelf is aan te passen.

Het design is enigszins retro maar stijlvol en de bouwkwaliteit is heel degelijk. De speaker is gemaakt van aluminium en kunststof en heeft een stevige, geperforeerde stof aan de voorkant. In tegenstelling tot de voorganger Motiv Go is de behuizing van deze Motiv Go Voice niet spatwaterdicht. Opladen gaat niet met USB-C maar met een AC-aansluiting. Dat is een ander minpuntje. 

De Teufel Motiv Go Voice kost 250 euro. Daarmee is de Teufel-speaker flink goedkoper dan de draagbare Sonos Move (449 euro). De Google Nest Audio is veel goedkoper (100 euro), maar klinkt ook minder goed.

Luister ook de Bright Podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>