google ai zoekmachine kunstmatige intelligentie

'Google is met de nieuwe AI-functies zijn eigen grootste vijand'

12 mei 2023 om 12:05

Google onthulde drie nieuwe Pixel-apparaten en Android 14, maar de meeste aandacht trokken de nieuwe AI-functies: die komen ook naar de zoekmachine. Verder bespreken we de nieuwe, goedkopere e-bikes van VanMoof: wat lever je in en is dat slim?

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Google hield woensdagavond zijn grote jaarlijkse ontwikkelaarscongres I/O. De presentatie was voller dan ooit: nieuwe Pixel-apparaten waaronder een vouwtelefoon, de nieuwste Android-versie en natuurlijk heel veel AI-functies.

Daarnaast onthulde VanMoof twee nieuwe, goedkopere e-bikes. Verder bespreken we de krimp van Disney+, de nieuwe adblocker-blokkade van YouTube en een vertraagde game.

Luister de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Functie: Continuïteitscamera op de Mac. Je gebruikt dan je iPhone om rechtstreeks op je Mac afbeeldingen of scans te krijgen. Dat scheelt een paar stappen vergeleken met het maken van een foto en die AirDroppen naar je Mac. Echt zo'n functie die je misschien niet kende of vergeten was.

Artikel: Why Chatbots Are Not the Future. Een commentaar van Amelia Wattenberger, onderzoeker user interface bij Github. En aan de user interface van chatbots mankeert veel volgens Wattenberger: die is er nauwelijks.

Film: Confess, Fletch. Een murder-mystery comedy met Jon Hamm als onderzoeksjournalist Fletch, ooit eerder gespeeld door Chevy Chase. Een lekker vlotte film van anderhalf uur met allerlei vreemde personages en een mysterie dat je achteraf gezien zelf had kunnen ontrafelen. Te huur of te streamen op SkyShowtime.