Langverwachte game Hollow Knight: Silksong uitgesteld

Langverwachte game Hollow Knight: Silksong uitgesteld

10-05-2023 10:56

De langverwachte game Hollow Knight: Silksong komt later uit dan verwacht. Het spel moest in de eerste helft van 2023 verschijnen, maar de release is uitgesteld.

"We waren van plan de game uit te brengen in de eerste helft van 2023, maar de ontwikkeling zet nog even voort", schrijft uitgever Matthew Griffin van ontwikkelaar Team Cherry op Twitter. "We zijn blij met hoe de game er uit begint te zien. Maar hij is best groot geworden, dus we willen de tijd nemen om hem zo goed mogelijk te maken."

Griffin vertelt niet wanneer de game precies zal verschijnen. Hij belooft meer details te delen zodra de verkoopdatum dichter in de buurt is. 

Silksong is het vervolg op Hollow Knight, wat we begin dit jaar nog 'één van de beste games ooit in het metroidvania-genre' noemden. Een metroidvania is een tweedimensionaal platformspel waarin je een grote wereld vrij kunt verkennen. In Hollow Knight ben je een insect dat onder de grond op avontuur gaat.

Zelda

Het vervolg is al jarenlang in ontwikkeling en details zijn schaars. Officieel had de studio ook nooit gezegd dat de game in de eerste helft van 2023 zou uitkomen, maar hij zat in een Microsoft-presentatie van spellen 'gepland voor het komende jaar', die in juni 2022 werd uitgezonden.

Door de game uit te stellen, verschijnt hij ook dichter op de nieuwe Zelda. Die wordt aanstaande vrijdag uitgebracht voor de Nintendo Switch. Beide games draaien om het ontrafelen van mysteries en geheimen. 

Luister ook: