Peperduur Star Wars-hotel sluit alweer

Zelfs de 'ramen' in het hotel zijn in Star Wars-thema.

disney world star wars galaxy cruiser hotel florida
19 mei 2023 om 13:23
Laatste update: 19 mei 2023 om 14:49

Het peperdure Star Wars-hotel Galactic Starcruiser bij het Amerikaanse Disney World sluit later dit jaar alweer, na slechts anderhalf jaar. Gasten betaalden zo'n 5000 dollar voor twee nachtjes slapen.

De Galactic Starcruiser is een ambitieuze 'hotelervaring' waarbij gasten volledig worden ondergedompeld in Star Wars-sferen. Het hotel is volledig vormgegeven als een ruimteschip: zelfs de ramen zijn vervangen door schermen die een blik op de ruimte geven. Al het personeel speelt tijdens het verblijf ook een Star Wars-personage, er zijn optredens, diners en een soort interactief spel, zodat gasten zich echt even in een ruimteschip wanen.

Het hotel opende vorig jaar maart zijn deuren, de laatste gasten worden dit jaar ontvangen van 28 tot 30 september, meldt Disney. De hoge prijs van het verblijf zal niet hebben geholpen bij de populariteit van het hotel. Twee volwassenen betalen een kleine 5000 dollar voor een standaard verblijf van twee nachten, drie volwassenen en een kind moeten 5999 dollar betalen.

Ook streep door Disney-campus

Er waren eerder geen tekenen dat het Star Wars-hotel slecht liep. Wel waren er klachten van gasten, die het vreemd vonden dat bij de hoge prijs geen toegang tot alle Disney-parken rondom Disney World in Florida was inbegrepen. "We zijn zo trots op alle castleden en Imagineers die Star Wars: Galactic Starcruiser tot leven hebben gebracht en kijken ernaar uit om gasten een uitstekende ervaring te bieden tijdens de resterende reizen in de komende maanden", aldus Disney.

Het stoppen van het hotel werd gelijktijdig bekendgemaakt met het afblazen van plannen om een grote Disney-campus vlakbij Disney World in Florida te bouwen. Disney wilde een gezamenlijke leef- en werkplek bouwen voor zijn Imagineers: de ontwerpers die alles in de Disney-parken bedenken en vormgeven. Met de campus was een bedrag van 1 miljard dollar gemoeid.

Ruzie tussen Disney en Florida

Disney en de staat Florida liggen met elkaar overhoop. Disney heeft zich uitgesproken tegen recente wetgeving van de staat, die scholen nu verbiedt kinderen les te geven over seksualiteit en geaardheid, de zogenoemde 'Don't Say Gay'-wet van de rechtse gouverneur Ron DeSantis.

De gouverneur lijkt een vete met Disney te zoeken om zichzelf in de schijnwerpers te krijgen voor een gooi naar het presidentschap. Disney had altijd speciale privileges in Florida: Disney was als het waren een eigen gemeente binnen de staat. Het bedrijf geldt met afstand als grootste werkgever van Florida.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>