LEGO komt met speciale Pac-Man-arcadekast

LEGO komt met speciale Pac-Man-arcadekast

22-05-2023 10:20 Laatste update: 10:31

Pac-Man bestaat vandaag 43 jaar en dat viert LEGO met een speciale set in de vorm van een klassieke Pac-Man-arcadekast, die ook echt te gebruiken is.

Op 22 mei 1980 werd Pac-Man voor het eerst in Japan uitgebracht. Samen met titels als Pong en Tetris hoort Pac-Man tot het fundament van alle games die volgden. En die bekende knalgele kleur van Pac-Man? Die blijkt te zijn afgeleid van het geel in het logo van LEGO. Dat blijkt nu pas, door een samenwerking tussen LEGO en Pac-Man-maker Bandai Namco.

Die samenwerking heeft geleid tot een Pac-Man-arcadekast. De kast is deels functioneel, net zoals eerder bijvoorbeeld de bewegende Nintendo NES van LEGO. Binnenin de kast zit weer een kleinere Pac-Man-arcadekast verstopt, op het formaat van een LEGO-poppetje.

En dan zitten er ook nog grotere versies van Pac-Man en de spookjes Blinky en Clyde bij de set. Die staan op een eigen richeltje, dat bovenop de kast kan worden geplaatst of ergens anders.

De LEGO Pac-Man-arcadekast is voor LEGO VIP-leden vanaf 1 juni te bestellen via LEGO.com/PAC-MAN en LEGO Stores. Daarna is de set voor iedereen beschikbaar vanaf 4 juni, voor een adviesprijs van 269,99 euro.

Speciale bouwmiddag in Amsterdam

Verder is er op zaterdag 10 en zondag 11 juni een speciale Pac-Man-bouwmiddag in de LEGO Store in Amsterdam. LEGO-fans van alle leeftijden kunnen dan meehelpen aan de bouw van een gigantische Pac-Man, en krijgen een mini gameconsole gratis mee naar huis, zolang de voorraad strekt.

Luister ook onze podcast: