Veloretti onthult nieuwe e-bikes: dit is er verbeterd

Veloretti onthult nieuwe e-bikes: dit is er verbeterd

22-05-2023 17:41 Laatste update: 17:42

De strak vormgegeven e-bikes van Veloretti wisten twee jaar geleden al te overtuigen. Het Nederlandse merk heeft nu de nieuwe versies van zijn elektrische fietsen onthuld, met vooral kleine verbeteringen en verfijningen.

Onze e-biketester David testte in 2021 de eerste e-bikes van Veloretti, de Ace en Ivy. Hij was meteen gecharmeerd van het fraaie uiterlijk, met name van de Ivy: een van de weinige mooie e-bikes met een doorstapframe. Klachten had hij echter ook, zoals over de afwerking van de fiets. Die punten lijken nu aangepakt, met de onthulling van de Ace Two en Ivy Two.

Kabels en onderdelen zijn volgens Veloretti beter en mooier geïntegreerd in het frame van de fiets. Nieuw is bovendien een ingebouwd scherm, midden op het stuur. Het scherm toont de snelheid en knoppen voor verlichting, maar ook het weer en gps-navigatie zijn op het schermpje te bekijken. Behalve de koplamp in het frame zit er nu ook een koplamp op het stuur, zodat gebruikers tijdens het sturen hun rijrichting belichten.

Meer functies, hogere prijs

Voor de bediening zitten er knoppen in het stuur en er is ook een alarmsysteem met geluid ingebouwd.

De kern van de e-bike blijft gelijk: ook de nieuwe modellen worden aangedreven door de Bafang 250W-middenmotor met rotatie- en trapsensor. De Gates-tandriem en automatische versnellingsnaaf van Enviolo maken de aandrijving compleet. De 540Wh-batterij is nog steeds uitneembaar en biedt tot 120 kilometer bereik per lading.

De Veloretti Ace Two en Ivy Two is er in matzwart, lichtgrijs en de zandkleur Dune. Daarnaast is de Ace Two er in zwart met beige banden, en de Ivy Two in grijs met beige banden. Beide modellen hebben een levertijd van 4 tot 6 weken.

Met een prijs van 3299 euro zijn de nieuwe Veloretti-fietsen wel duurder dan hun voorgangers, die nog voor 2799 euro werden verkocht. Ter vergelijking: concurrent VanMoof verkoopt zijn S5 en A5 voor 3498 euro en de nieuwe VanMoof S4 en X4 voor 2198 euro.

Volg ons YouTube-kanaal om binnenkort onze review van de nieuwe e-bikes niet te missen.

De eerste elektrische Veloretti uit 2021: