google play games Android mobiele games pc windows

Android-games nu ook in Nederland op Windows-pc's te spelen

25 mei 2023 om 13:01
Laatste update: 25 mei 2023 om 13:27

De bètatest van Google Play Games voor Windows is uitgerold naar heel Europa. In Nederland kan je nu dus ook een deel van je Android-games op de pc verder spelen.

Met Google Play Games voor Windows kunnen Android-gebruikers sommige van hun mobiele games ook op de computer spelen. Ook de voortgang gaat mee en wordt gesynchroniseerd. Zo is het mogelijk om één game te spelen op een Android-smartphone, tablet en Windows-pc.

Lang niet alle games zijn geschikt voor de dienst: de lijst staat nu op ruim 100 titels. Het gaat om populaire mobiele games als 1945 Air Force, Blade Idle, Cookie Run: Kingdom en Evony: The King’s Return. Dat aanbod wordt elke maand uitgebreid.

Geen hoge systeemeisen

Omdat het gaat om mobiele games, zijn de systeemeisen van Google Play Games redelijk laag. Spelers hebben Windows 10 of 11 nodig, SSD-opslag, Intel UHD Graphics 630 GPU of een vergelijkbare videochip, een processor met 4 kernen of meer, en zeker 8GB werkgeheugen.

Het is nog niet bekend wanneer Google Play Games uit de bèta-fase komt, maar Google test zijn diensten gewoonlijk vrij lang onder het bredere publiek. Let wel: dit is geen gamestreaming-dienst, de games moeten nog wel daadwerkelijk op de pc geïnstalleerd worden.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>