Nieuwe Terminator-film in de maak: 'Inspiratie uit AI in het echte leven'

Nieuwe Terminator-film in de maak: 'Inspiratie uit AI in het echte leven'

26-05-2023 12:46

De volgende Terminator-film wordt waarschijnlijk geïnspireerd op de huidige snelle opkomst van kunstmatige intelligentie. Dat heeft regisseur en Terminator-bedenker James Cameron deze week gezegd.

Cameron werkt al maanden aan een script voor een nieuwe Terminator-film. Maar dat script wil hij pas afronden zodra duidelijk is hoe AI zich in het echte leven ontwikkelt. De Canadese regisseur zei tijdens een event van pc-fabrikant Dell dat hij "wacht met het afmaken totdat de richting van AI duidelijker wordt".

Cameron creëerde de Terminator-filmreeks in 1984. De zesde film, Terminator: Dark Fate, werd in 2019 erg kritisch ontvangen. Cameron kan de franchise nieuw leven inblazen door het verhaal van de zevende Terminator-film meer te laten lijken op de werkelijkheid, nu AI een steeds grotere rol in het echte leven is gaan spelen.

Zonder Schwarzenegger

Hoe de nieuwe Terminator-film ook uitpakt, Arnold Schwarzenegger zal er waarschijnlijk niet in terugkeren. "De franchise is nog niet klaar. Ik ben klaar”, zei hij onlangs in een interview. "De wereld wil verder met een ander thema als het gaat om The Terminator."

De acteur noemde de laatste Terminator-films 'gewoon niet goed geschreven'. "Iemand moet met een geweldig idee komen."

Druk met Avatar-films

Cameron heeft het intussen ook erg druk met de populaire Avatar-franchise. Het recente Avatar: The Way of Water leverde wereldwijd al meer dan 2 miljard dollar aan omzet uit en Avatar 3 moet eind 2024 in de bioscoop draaien, gevolgd door Avatar 4 en Avatar 5 in respectievelijk 2026 en 2028.

Luister ook onze podcast: