netflix wachtwoorden account delen amazon prime video

Amazon steekt de draak met Netflix: 'Wachtwoord delen bij ons geen probleem'

26 mei 2023 om 16:03
Laatste update: 26 mei 2023 om 16:10

Amazon-streamingdienst Prime Video drijft op social media de spot met de nieuwe aanpak van het delen van accounts door concurrent Netflix.  

Netflix voerde dinsdag in veel landen, waaronder in Nederland, strenge beperkingen in voor het delen van accounts met vrienden en familieleden. Gebruikers die Netflix delen met mensen buiten hun huishouden moeten daar voortaan een extra maandelijks bedrag voor betalen. In Nederland kost het toevoegen van een zo'n extra lid 4 euro per maand.

Amazon Prime Video grijpt de onvrede onder Netflix-gebruikers over die nieuwe 'toeslag' aan om mensen erop te wijzen dat het delen van wachtwoorden bij Amazon voorlopig geen probleem is.

De Britse socialmedia-redacteur van Amazon Prime Video postte een opvallende reactie op de oude tweet van Netflix uit 2017, toen die streamingdienst nog schreef 'Liefde is het delen van een wachtwoord'. De Amazon-post bestaat uit het 'Wie kijkt er?'-scherm met daarop onder de profielfoto's van gebruikers geschreven: 'Iedereen die ons wachtwoord heeft'.

De tweet ging viral en is binnen een dag al 35 miljoen keer bekeken. Amazons socialmedia-redacteur voegde er inmiddels wel toe: "Hopen dat wij niet hetzelfde doen."

Amazon Prime Video ondersteunt momenteel drie gelijktijdige streams per abonnement, zodat je inderdaad makkelijk met meerdere mensen hetzelfde Prime-account zou kunnen gebruiken.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>