Huur-app voor e-bakfietsen haalt meer geld op en start met abonnementen

Huur-app voor e-bakfietsen haalt meer geld op en start met abonnementen

02-06-2023 12:26

Cargoroo, de verhuurdienst voor elektrische deelbakfietsen, heeft 1,1 miljoen euro opgehaald via een crowdfundingactie. Het bedrijf gaat het aantal e-bakfietsen flink uitbreiden en biedt nu ook een abonnementsvorm aan.

Met de crowdfundingactie werd het minimumdoel van 1 miljoen euro gehaald. Eerder dit jaar kreeg Cargoroo ook al een investering van 10 miljoen euro.

Cargoroo verhuurt in meer dan tien steden via een app elektrische bakfietsen, met een felle gele kleur. Met het extra geld wil Cargoroo het aantal bakfietsen in Nederland fors uitbreiden en ook 'de Duitse markt veroveren'.

De dienst richt zich tot nu toe vooral op mensen die af en toe een bakfiets nodig hebben, bijvoorbeeld om zware spullen te vervoeren. De bakfietsen bieden trapondersteuning tot 25 km/u en hebben twee bankjes met plek voor in totaal drie kinderen. Het huren kost 10 eurocent per minuut (6 euro per uur), plus een starttarief van 1 euro. 

Abonnementen geven korting

Met de nieuwe investeringen wil het bedrijf de komende tijd inzetten op het aanbieden van abonnementen. Het abonnementsmodel moet voordelen bieden voor vaste klanten.

Er zijn drie abonnementen, die van 4 euro per maand tot 35 euro per maand kosten. Abonnees kunnen niet onbeperkt een bakfiets gebruiken, maar ze krijgen kortingen op de huurtarieven. Afhankelijk van het abonnement is de korting 20, 40 of 50 procent. Bij het duurste abonnement is het uurtarief dan 3 euro.  

Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

In Amsterdam wil Cargoroo zijn aantal bakfietsen vergroten van 110 naar 750 volgend jaar, en mogelijk daarna naar 1250. In Den Haag gaat het aantal bakfietsen omhoog van 200 naar 500. Eind april startte het bedrijf ook in Rotterdam, waar honderd bakfietsen beschikbaar zijn. Ook internationaal wil Cargoroo uitbreiden, onder meer in Berlijn en Lyon.

Cargoroo is momenteel in Nederland marktleider, maar het bedrijf is nog 'op weg naar een positieve cashflow'. Een concurrent is BAQME, dat e-bakfietsen aanbiedt in onder meer Den Haag, Rotterdam en Gent.

Kijk ook: de elektrische bakfiets van Gazelle