WhatsApp krijgt ook een AI-chatbot

WhatsApp krijgt ook een AI-chatbot

09-06-2023 10:15 Laatste update: 15:00

Meta-topman Mark Zuckerberg heeft aan alle medewerkers een presentatie gegeven over de strategie van het bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij gaf daarbij een voorproefje van de aanstaande AI-chatbot van WhatsApp en Messenger.

Meta wil AI integreren in 'alle' producten, zei Zuckerberg. Dat is een van de twee topprioriteiten van het bedrijf, naast de ontwikkeling van de metaverse. 

Zuckerberg liet de medewerkers previews zien van meerdere AI-toepassingen waaraan wordt gewerkt, meldden diverse Amerikaanse media. Daaronder waren een AI-chatbots voor WhatsApp en Messenger, die verschillende virtuele persoonlijkheden kunnen hebben.

Eerder deze week lekte al een screenshot uit van het introscherm van een nieuwe AI-chatbot van Instagram met 30 'persoonlijkheden'. 

Foto's bewerken

Ook werkt Meta aan een AI-functie waarmee Instagram-gebruikers foto's voor Stories kunnen bewerken door tekstprompts te schrijven. Ook kunnen Messenger-gebruikers binnenkort met prompts nieuwe emoji-stickers maken. Het bedrijf werkt ook aan AI-modellen die 'elk gewenst beeld op elke gewenste manier kunnen transformeren'.

Concurrenten Google, Microsoft en Snapchat kwamen de afgelopen tijd allemaal met nieuwe AI-toepassingen, terwijl Meta momenteel nog geen AI-functies voor consumenten heeft. Wel kunnen adverteerders AI gebruiken om afbeeldingen en teksten voor hun campagnes te genereren.

Meta gebruikt intern ook steeds meer AI-tools, zoals chatbots en de productiviteitsassistent Metamate. De focus op AI volgt nadat het bedrijf de afgelopen maanden duizenden medewerkers heeft ontslagen.

Twitter-rivaal van Instagram

Een Meta-topman gaf tijdens de bijeenkomst ook een voorproefje van een nieuwe 'reactie op Twitter' van Instagram, meldt The Verge. Het wordt een losse app, waarop gebruikers met hun Instagram-gegevens inloggen, en die geïntegreerd zal zijn met ActivityPub, een gedecentraliseerd protocol voor sociale media. Volgens interne documenten wordt de naam van de app 'Threads'.

Luister ook onze podcast: