©Nintendo

Nintendo onthult nieuw Mario-avontuur in ouderwetse 2D

Nintendo onthult nieuw Mario-avontuur in ouderwetse 2D

21-06-2023 18:02

De nieuwste Mario-game is weer ouderwets in 2D, maar wel met een nieuw uiterlijk en nieuwe mogelijkheden. Verder steekt Nintendo de klassieker Super Mario RPG in een nieuw jasje en krijgt Princess Peach haar eigen game.

Nintendo onthulde tijdens zijn nieuwste Direct-gamepresentatie weer een aantal nieuwe games. De grootste onthulling was die van Super Mario Bros. Wonder. Een klassieke 2D-game, waarbij Mario en zijn vrienden van de zijkant te zien zijn.

In deze game pikt Mario voorwerpen op die het hele level overhoop kunnen halen. Ook kan hij weer veranderen in nieuwe wezens, zoals een olifant. Super Mario Bros. Wonder verschijnt op 20 oktober voor de Nintendo Switch.

Peach-game

Normaal gesproken wordt Princess Peach aan het begin van een Mario-game ontvoerd, en moet de loodgieter er weer achteraan. Dat mag ook weleens anders, en dus werkt Nintendo aan een game waarin de prinses de hoofdrol speelt. Die game verschijnt volgend jaar, meer informatie volgt later.

Super Mario RPG remastered

Nintendo heeft een lange geschiedenis van RPG-games met Mario in de hoofdrol, zoals de Paper Mario-serie. Dat begon allemaal met Super Mario RPG op de SNES, en die verschijnt op 17 november voor de Nintendo Switch. Helemaal remastered, dus met mooie 3D-graphics en een vlot vechtsysteem.

WarioWare: Move It!

De tweede WarioWare-game voor de Switch belooft weer belachelijk te worden. Spelers worden bestookt met razendsnelle minigames, waarbij ze dit keer nog meer in beweging moeten komen. Springen, zwaaien, wiebelen en meer: Wario stelt hoge eisen.

Luister ook onze podcast: