Google maakt 'verouderde' iPhone belachelijk in viral campagne

google pixel iphone video smartphone android
23 juni om 07:55
Laatste update: 23 juni om 07:57

Google steekt in een nieuwe reclamecampagnes de draak met de iPhone. De Apple-telefoon wordt in vijf video’s door de concurrent neergezet als verouderd en dom vergeleken met de nieuwe Google Pixel-smartphones. 

Google steekt in een nieuwe reclamecampagne voor zijn Pixel-smartphones de draak met de iPhone. De Apple-telefoon wordt in vijf video's door de Android-maker neergezet als verouderd en dom vergeleken met de nieuwe Pixels. De video's hebben de slogan 'Best Phones Forever' en tonen hoe een iPhone en een Google Pixel als vrienden allerlei activiteiten doen, zoals een dagje naar het strand, sterren kijken of genieten van een uitzicht in de natuur.

In meerdere van de video’s valt de iPhone uit vanwege een korte accuduur. Op het strand voorziet de Pixel een lege iPhone van stroom met de functie 'Batterij delen', waarbij een andere telefoon of gadget draadloos is op te laden door hem op de achterkant van de Pixel te leggen. Meer Android-telefoons hebben een soortgelijke functie.

Ook valt de iPhone flauw bij het zien hoe de Pixel Fold, Google’s nieuwe vouwtelefoon, zichzelf openklapt. De stem van de iPhone klinkt bovendien erg robotachtig en blikkerig, terwijl die van de Pixel veel natuurlijker klinkt. "Toen ik zo oud was als jij, lieten mensen me zien aan hun vrienden", klaagt de iPhone, die daarna lovend is over de fotografie-prestaties van de Pixel. De nieuwe campagne doet een beetje denken aan de anti-iPhone-reclamespotjes die Samsung meermaals inzette.

De video's slaan aan, want ze zijn na een dag al ruim 10 miljoen keer bekeken. Ze zijn hier te bekijken.