Apple

'Apple Vision Pro krijgt speciale vliegtuigstand en fitness-apps'

'Apple Vision Pro krijgt speciale vliegtuigstand en fitness-apps'

23-06-2023 09:16 Laatste update: 09:27

De slimme Vision Pro-bril van Apple zou worden voorzien van een speciale stand voor in vliegtuigen. Ook krijgt de headset fitness-apps.

De vliegtuigmodus werd door MacRumors ontdekt in de code van het besturingssysteem voor de Vision Pro. Deze stand wijkt af van de vliegtuigoptie van je smartphone, die alle draadloze signalen uitschakelt. Volgens de software is de Vision Pro alleen bruikbaar in een vliegtuig als je deze optie activeert.

Bij het activeren van de vliegtuigmodus verschijnt een bericht dat je stil moet blijven zitten bij het gebruik van je bril. Daarnaast worden bepaalde functies waardoor je anderen kunt zien uitgeschakeld.

Vermoedelijk worden bepaalde sensoren in het vliegtuig uitgeschakeld omdat het vliegtuig meerdere kanten op beweegt. Een versnellingsmeter kan in de lucht registreren dat je naar boven of beneden gaat, terwijl je in de digitale wereld juist 'stil' wil zitten.

Fitness-app voor Vision Pro

Techsite The Information meldt op zijn beurt dat Apple werkt aan fitness-functies voor de bril. Dat vertellen voormalige medewerkers van het bedrijf. Er zouden ook gesprekken zijn gevoerd met Nike over het maken van speciale gezichtskussens die zweet opvangen bij intense workouts.

Er zouden plannen zijn voor apps die gebruikt worden bij yoga en taichi. Ook werd gekeken naar een manier om de bril te gebruiken tijdens het spinnen.

Volgend jaar

De vliegtuigstand zit al in de code verstopt, wat doet vermoeden dat deze meteen al gebruikt kan worden zodra de bril verschijnt. Wat betreft de fitness-apps is het nog even afwachten: hoewel een kans bestaat dat Apple ze volgend jaar al introduceert, staan ze misschien ook wel gepland voor een later moment via een software-update.

Apple onthulde de Vision Pro eerder deze maand, maar de slimme bril zal pas vanaf 2024 worden verkocht. In eerste instantie verschijnt de gadget niet in Nederland.

Luister ook naar Erwins ervaringen met de Vision Pro: