Red Bull

Viaplay nu ook zonder abonnement te kijken: KPN verkoopt dagpas

Viaplay nu ook zonder abonnement te kijken: KPN verkoopt dagpas

23-06-2023 16:04 Laatste update: 16:09

KPN biedt als eerste provider ook een manier om zonder een abonnement naar de Formule 1-uitzendingen van Viaplay te kijken. Een dagpas voor het Viaplay-kanaal kost 12 euro.

KPN is deze week begonnen met de verkoop van een dagpas voor het kijken naar de Formule 1-uitzendingen van Viaplay. Dat is mogelijk via het voorkeuzekanaal 290. Klanten kunnen via hun decoder zo'n dagpas kopen voor 12 euro. Dat bedrag wordt dan verrekend via hun maandelijkse factuur. Ze kunnen kijken naar de F1-uitzendingen van die dag, zoals de race, kwalificatie of de vrije training. 

De speciale zender is een ander kanaal dan die KPN al langer aanbiedt aan klanten met een Viaplay-abonnement. Zij kijken Viaplay Xtra op kanaal 225.

KPN biedt dit soort dagpassen al langer aan voor voetbalwedstrijden, van ESPN en Ziggo Sport. Een losse voetbalwedstrijd kijken kost 6 euro. De provider verkoopt sinds deze week ook een dagpas voor toegang tot erotiekkanalen.

Pay-per-view

Volgens een KPN-woordvoerder past het uitbreiden van het aanbod van dagpassen in 'een brede trend om pay-per-view aan te bieden' als alternatief voor streamingabonnementen. "We deden het al voor voetbal en daar is nu de Formule 1 bijgekomen."

Een normaal abonnement op Viaplay kost na de recente prijsverhoging 16 euro per maand. Na het verhogen van de prijzen in maart raakte de Zweedse streamingdienst veel abonnees kwijt. Door de slechte resultaten stortte de beurskoers in.

Nederlanders kunnen de Formule 1 ook kijken via de streamingdienst F1 TV Pro, voor 8 euro per maand.