Apple

'Apple werkt aan 30 inch-iMac, M3-MacBooks en nieuwe Apple Watch Ultra'

'Apple werkt aan 30 inch-iMac, M3-MacBooks en nieuwe Apple Watch Ultra'

26-06-2023 09:10 Laatste update: 10:19

Apple zou werken aan een iMac met een groter 30 inch-scherm, MacBooks met de nieuwe M3-chip en een nieuwe editie van de Apple Watch Ultra.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Bloomberg-journalist Mark Gurman in zijn nieuwsbrief. In het komende jaar moet de MacBook Pro een upgrade krijgen, aldus de bronnen van Gurman. De nieuwe Pro krijgt varianten met een M3, M3 Pro en M3 Max-chip er in verwerkt. De MacBook Air zou ook een update krijgen.

De iMac zou tevens van nieuwe apparatuur worden voorzien. Het gaat daarbij in elk geval om een update voor de huidige 24 inch-machine, maar de ontwikkeling van een 30 inch-model zou zich in een vroeg stadium bevinden. Het is nog niet duidelijk wanneer die op de markt moet komen.

Nieuwe iPads

De iPad Pro wordt met een oled-scherm volgens Gurman in het nieuw gestoken. Daarnaast komt er een nieuwe iPad Air die het huidige model met een M1-chip vervangt.

Later dit jaar zouden drie modellen van de Apple Watch gepland staan. De Series 9 krijgt twee varianten, vermoedelijk gaat het daarbij om de twee schermgroottes die Apple nu al biedt. Daarnaast krijgt de Apple Watch Ultra een nieuw model. Daarmee lijkt het horloge een jaarlijkse update te krijgen: de eerste Ultra werd in 2022 geïntroduceerd.

September en oktober

De Apple Watches kunnen we ongetwijfeld in september verwachten: dan houdt Apple zijn jaarlijkse iPhone-evenement, waarbij het horloge nagenoeg altijd aan bod komt. De iPads zien we dan wellicht ook, maar die staan soms ook voor oktober gepland. Bij Macs is het altijd afwachten wanneer ze precies uit de doeken worden gedaan.

Kijk ook onze eerste ervaringen met de Apple Vision Pro: