Hasbro

Dit is de nieuwe Furby: offline spraakherkenning én een uitknop

Dit is de nieuwe Furby: offline spraakherkenning én een uitknop

26-06-2023 11:01 Laatste update: 11:32

Hasbro gaat de inmiddels 25 jaar oude Furby weer kopen. De nieuwe variant krijgt een uitschakelaar en luistert naar gesproken commando's.

Met de nieuwe editie viert Hasbro het 25-jarige jubileum van Furby. Het speelgoed kwam eerder ook al eens terug in 2012, toen met lichtgevende ogen. De 2023-editie van de digitale knuffel luistert naar stemcommando's. Door op zijn voorhoofd te drukken en 'Hé Furby' te zeggen, kun je vervolgens met het speeltje praten of zingen. In totaal heeft de Furby zo'n 600 reacties.

Net als vorige modellen kan ook de nieuwe Furby bewegen en bijvoorbeeld dansen. Zet er tot twee andere Furby's naast en ze beginnen met elkaar te praten.

Werkt offline

Hasbro benadrukt dat dit allemaal werkt zonder met het internet te verbinden. De stemherkenning werkt bijvoorbeeld helemaal offline. Bij speelgoed ook niet onbelangrijk: in het verleden bleek digitaal speelgoed uitermate makkelijk te hacken via het internet, waardoor cybercriminelen kinderen konden afluisteren.

De speelgoedmaker is daarnaast trots op de uitschakelaar achterop de pop. Die was nergens te vinden op de allereerst Furby, tot grote frustratie van veel ouders. Het poppetje bleef namelijk willekeurig praten en bewegen, tenzij je hem openschroefde en de batterijen er uit haalde.

70 dollar

De nieuwe Furby wordt vanaf 15 juli verkocht voor 70 dollar in de Verenigde Staten. Over een introductie in Nederland heeft de fabrikant nog niks gezegd.