Stephen Arnold

Ongelukdetectie iPhone slaat aan door dansen op festival: alarmcentrale overbelast

Ongelukdetectie iPhone slaat aan door dansen op festival: alarmcentrale overbelast

26-06-2023 15:44 Laatste update: 16:54

De ongelukdetectie op de iPhone 14 ging zo vaak af tijdens het dansen op het Amerikaanse Bonnaroo-muziekfestival dat de alarmcentrale overbelast raakte.

Omdat de iPhone 14's tijdens het festival dachten een ongeluk te detecteren, belden ze automatisch naar het Amerikaanse alarmnummer 911. Volgens de lokale politie kwamen er vijf keer meer valse alarmbelletjes binnen dan normaal.

Festivalgangers werden uiteindelijk opgeroepen om de ongelukdetectie op hun iPhones uit te schakelen. Toen ze dat hadden gedaan, nam de hoeveelheid foutieve telefoontjes bij de alarmcentrale weer met de helft af. Achteraf heeft de alarmcentrale alle bellers nog eens teruggebeld, om te bevestigen dat het echt ging om een onbedoeld belletje.

Hard dansen 

De ongelukdetectie ziet wanneer de iPhone een grote impact maakt, bijvoorbeeld als twee auto's tegen elkaar opbotsen. Bij het festival werden vermoedelijk harde dansbewegingen onterecht gezien als een crash.

De iPhone 14-functie zorgde al eens eerder voor onbedoelde belletjes naar 112. Vorig jaar bleek de smartphone onterecht alarm te slaan vanuit een wilde achtbaan en vanaf de skipiste.

Leven gered

Een andere iPhone 14-functie redde afgelopen week juist een leven in Californië. Toen een wandelaar gewond raakte en geen bereik had, stuurde haar iPhone met de satellietfunctie een waarschuwing naar de reddingsdiensten. Uiteindelijk werd een helikopter gestuurd om haar uit de wildernis te redden.

Kijk ook naar onze video over de SOS Noodmelding-functie: