Moritz Kindler/Unsplash

Ook KwikFit nu reparatiepunt voor VanMoof-fietsen

Ook KwikFit nu reparatiepunt voor VanMoof-fietsen

27-06-2023 12:39

KwikFit is een samenwerking gestart met VanMoof, zodat klanten met hun kapotte e-bike ook bij KwikFit terecht kunnen. Nog niet overal: eerst in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

VanMoof-fietsen worden nogal geplaagd door allerlei technische problemen. Dat komt omdat VanMoof veel eigen onderdelen maakt, waardoor je niet zomaar bij elke fietsenmaker terecht kan maar alleen bij officiële gecertificeerde servicepartners. KwikFit wordt nu toegevoegd aan dat netwerk, na een test van twee maanden op de KwikFit-locatie aan de Amsterdamse Overtoom.

Daarom worden meer locaties van KwikFit nu geschikt gemaakt voor het repareren van VanMoof-fietsen. Het gaat om extra locaties in Amsterdam, en om zaken in Den Haag en Utrecht. Op termijn moeten klanten met een e-bike van VanMoof in heel Nederland terechtkunnen bij KwikFit. Dat kost tijd, want het personeel moet getraind worden, en er is speciaal gereedschap nodig. Daardoor kan KwikFit zowel onderhoud als reparaties en garantiewerkzaamheden uitvoeren aan VanMoof-fietsen.

Eind dit jaar 80 servicepunten

"Het uitbreiden van ons servicenetwerk heeft de hoogste prioriteit voor VanMoof", zegt VanMoof-topman Taco Carlier. "De afgelopen twee jaar zijn we gegroeid van acht servicepunten naar 56 en dat moeten er aan het eind van het jaar tachtig zijn. KwikFit biedt volume, herkenbaarheid en kwaliteit, dus deze samenwerking is een prachtige en logische stap in onze ambitie."

KwikFit startte vorig jaar al met de reparatie van e-bikes van andere merken. Klanten kunnen daarbij al terecht in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Die algemene reparatiepunten komen binnenkort ook beschikbaar bij KwikFit in Groningen, Amersfoort, Gouda, Tilburg, Nijmegen en Enschede.

Uiteindelijk wil KwikFit dat al zijn 165 locaties in Nederland e-bike-service kunnen bieden. "Zodra het personeel is aangenomen en opgeleid, kunnen ook op deze locaties mensen met hun VanMoof terecht", aldus KwikFit.

Kijk ook onze review van de nieuwe VanMoof S4 en X4:

Moritz Kindler/Unsplash