De nieuwe tablet BOOX Tab Mini C.

Deze kleine tablet heeft een kleurenscherm van e-paper

Deze kleine tablet heeft een kleurenscherm van e-paper

29-06-2023 10:42

De Chinese fabrikant Onyx, bekend van zijn e-readers, heeft een kleinere versie van een tablet met een kleurenscherm van e-paper gelanceerd. Het apparaat is met een styluspen te gebruiken als een digitaal notitieblok.

Onyx kwam in april met de 10,3 inch Boox Tab Ultra C, een concurrent voor digitale notitieboeken als de ReMarkable 2 en Amazon Kindle Scribe. Deze gadgets combineren de functies van e-readers, voor het lezen van e-books, met het maken van aantekeningen met een styluspen en de functies van een Android-tablet. Het grote verschil is dat de Onyx-tablets een nieuwe generatie epaper-scherm met kleurenweergave hebben, de Kaleido 3 van E Ink. De nieuwe Boox Tab Mini C is de kleinere variant met een 7,8 inch scherm met 4096 kleuren en 150 pixels per inch (702x936) of 300 pixels per inch bij zwart-wit (1404x1872).  

De nieuwe mini-tablet heeft een capacitief touchscreen en wordt geleverd met een stylus, voor het maken van notities en tekeningen, of om te navigeren door de interface. De Tab Mini C werkt met een octa-core Qualcomm-chip, heeft 64 GB opslag, 4GB werkgeheugen en een 5000 mAh-accu.

Android en e-books

De tablet draait op Android 11 en beschikt over wifi, bluetooth 5.0 en aanpasbare schermverlichting. Het apparaat weegt 264 gram en ondersteunt apps van derden en 24 ebook-bestandsformaten.

De Tab Mini C is verkrijgbaar voor 500 euro. Voor 150 euro meer is er de grotere Tab Ultra C.

Kijk ook onze video over digitale notitieboeken, waarin we de reMarkable 2 en de Kobo Elipsa 2E bespreken.