WhatsApp-chats overzetten.

WhatsApp overzetten naar je nieuwe telefoon gaat nu veel makkelijker

WhatsApp overzetten naar je nieuwe telefoon gaat nu veel makkelijker

30-06-2023 18:16 Laatste update: 18:20

Het overzetten van je WhatsApp-geschiedenis van een oude naar een nieuwe smartpone is nu veel makkelijker geworden. Het werkt voortaan direct na het scannen van een QR-code via je lokale wifi-netwerk.

Meta-topman Mark Zuckerberg heeft een nieuwe functie voor de overdracht van de WhatsApp-chatgeschiedenis aangekondigd. Tot nu toe moest dit via een back-up in de cloud, bij Google Drive of Apple-dienst iCloud, maar dat is niet langer nodig. De nieuwe overdrachtmethode werkt direct via een lokaal wifi-netwerk. Je scant hiervoor met je nieuwe smartphone een QR-code die op je oude telefoon wordt getoond. 

Twee telefoons met hetzelfde systeem

"Je kunt nu je volledige chatgeschiedenis naadloos, snel en veilig overzetten tussen telefoons met dezelfde besturingssystemen zonder de app te verlaten", zegt WhatsApp. De functie is vanaf vandaag beschikbaar. Ga ervoor op je oude toestel naar Instellingen, Chats en dan Chatoverdracht.

De nieuwe manier is niet alleen een stuk eenvoudiger, maar werkt ook sneller. Bovendien heb je geen last van de limieten aan je cloudopslag. Het overzetten via wifi werkt voorlopig alleen met twee telefoons met hetzelfde systeem: dus van Android naar Android en van iPhone naar iPhone.

Van Android naar iPhone en andersom

Als je WhatsApp-gegevens wilt overzetten van Android naar iPhone moet je op je Android-telefoon de Stap over op iOS-app van Apple geïnstalleerd hebben. De instructies lees je hier.

Voor het overzetten van WhatsApp-data van een iPhone naar een Android-telefoon heb je de Samsung Smart Switch-app of de Data Restore Tool van Google nodig en een USB-C naar Lightning-kabel. De instructies zijn hier te vinden.

Lees ook: Zo werken de algoritmes van Instagram en Facebook