Nieuwe e-bike van Peugeot

Peugeot komt met drie e-bikes: stadsfiets, bakfiets én longtail

Peugeot komt met drie e-bikes: stadsfiets, bakfiets én longtail

03-07-2023 16:57 Laatste update: 19:21

Peugeot heeft drie nieuwe e-bikes aangekondigd. Het zijn een elektrische stadsfiets, een bakfiets en een longtail fiets. Ze komen 'eind dit jaar en begin 2024' op de markt in meerdere Europese landen.

Peugeot heeft de nieuwe e-bikes in Frankrijk aangekondigd. Op een beurs in Parijs worden ze later deze week gepresenteerd. De opvallend ontworpen elektrische stadsfiets heet de 'Digital e-Bike'. De naam geeft het al aan: de e-bike werkt samen met een nieuwe smartphone-app die je op het stuur kunt gebruiken. De app biedt adaptieve trapondersteuning, realtime navigatie, een antidiefstalsysteem, weer-informatie, routegegevens en locatie-tracking. Ook zie je hoeveel accucapaciteit je nog over hebt. De e-bike heeft een middenmotor, een riemaandrijving en hydraulische schijfremmen.

Longtail

De longtail e-bike heeft een extra lang frame. De fiets heeft een klassiek ontworpen voorkant en de langere achterkant bevat een rek met gevoerde zitbanken. Die biedt plaats aan twee kinderen. Een trede zorgt ervoor dat de bungelende voeten van de kinderen het achterwiel niet raken.

Bakfiets

De elektrische bakfiets heeft een verlengde voorwielbasis voor een krat en kan maximaal drie kinderen vervoeren, of een zware vracht. De bakfiets is behalve voor gezinnen volgens Peugeot ook geschikt voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld voor 'last-mile bezorging'.

Startup

De drie nieuwe e-bikes worden volgens Peugeot 'ontworpen en geproduceerd door de startup BeWeel.' Dat bedrijf was een van de tien startups waarin autoconcern Stellantis, het moederbedrijf van Peugeot, onlangs in totaal 300 miljoen euro investeerde. Hoeveel van dat bedrag naar BeWeel ging, is niet bekend.

BeWeel gaat eind dit jaar zijn eerste e-bikes verkopen via netwerken van fietsenwinkels in heel Europa. De startup biedt daarnaast ook andere diensten rond de e-bikes aan, zoals financiering, verzekeringen, onderhoud en opsporing bij diefstal. De prijzen van de nieuwe e-bikes heeft Peugeot nog niet bekendgemaakt.

Lees ook: de beste e-bikes.