©Bright

Apple-merk Beats heeft met deze koptelefoon een rivaal voor Sony

Apple-merk Beats heeft met deze koptelefoon een rivaal voor Sony

19-07-2023 17:29 Laatste update: 17:33

Apple-merk Beats brengt voor het eerst in jaren een nieuw vlaggenschipmodel van zijn draadloze koptelefoons uit. De Beats Studio Pro heeft een hele reeks verbeteringen en ondersteunt naast iOS ook Android. De nieuwe Beats-headset neemt het onder andere op tegen de populaire koptelefoon van Sony.

De Beats Studio Pro heeft actieve ruisonderdrukking, met verbeterde ingebouwde microfoons en een transparantiemodus. Het is de eerste Apple-koptelefoon die lossless audio via USB-C ondersteunt.

De Studio Pro heeft in elk van de oorschelpen een speciale 40 mm-driver, die volgens Apple 'bijna geen vervorming, zelfs bij hoog volume' biedt. Ook zijn de buitenste oorkussens herontworpen: ze bevatten traagschuim met een toplaag van naadloos leer. De Beats Studio Pro heeft net als AirPods dynamische headtracking en gepersonaliseerde ruimtelijke audio.

De maximale batterijduur is 40 uur en als de ruisonderdrukking of de transparantiemodus aan staan is dat 24 uur. De microfoons verbeteren volgens Apple tijdens het bellen de helderheid van je stem 'met 27 procent vergeleken met de Beats Studio 3 Wireless'.

Voor zowel iPhone als Android

De headset heeft een aantal native functies op zowel iOS als Android, waaronder synchronisatie tussen apparaten die zijn aangemeld bij je account. Dat werkt bij Android met Google Fast Pair. Ook kun je de koptelefoon terugvinden via Apple-functie Zoek Mijn of Google's Find My Device. Apple-gebruikers kunnen 'Hey Siri' zeggen om de stemassistent te activeren. Voor Android-gebruikers is er ook een speciale Beats-app.

De Beats Studio Pro is er in vier kleuren: zwart, donkerbruin, donkerblauw en zand. In Nederland kost de koptelefoon 399,95 euro.

Concurrenten

De nieuwe Beats-koptelefoon is een concurrent van de vergelijkbaar geprijsde Sony WH-1000XM5. De Sony-headsets zijn al jaren de aanraders onder de draadloze koptelefoons. Een andere rivaal is de 100 euro goedkopere Bowers & Wilkins Px7 S2.