©Pokemon

Spelen door te slapen: Pokémon Sleep maakt je slaaptracker leuk

Spelen door te slapen: Pokémon Sleep maakt je slaaptracker leuk

20-07-2023 12:30 Laatste update: 14:46

Er zijn al talloze slaaptrackers, maar Pokémon probeert het toch op een andere manier. Met Pokémon Sleep train je Pokémon terwijl je slaapt.

Pokémon GO scoorde in 2016 en 2017 een enorme hit. Spelers gingen massaal de straat op om een game te spelen, een hele andere manier van gamen dan we tot dan toe kenden. Nu probeert Pokémon die andere aanpak op het fenomeen van de slaaptracker, met Pokémon Sleep voor iPhone en voor Android.

Ook hier draait alles om Pokémon vangen en trainen op een nieuwe manier: door te slapen. Een Pokémon-professor wil onderzoeken waarom alle Pokémon in de nabijheid van Snorlax zo goed slapen. Daarom krijg je een Pokémon toegewezen – te beginnen met een Pikachu – die net zo goed slaapt als jij zelf.

Telefoon of apparaatje naast kussen

Die slaap wordt bijgehouden door je telefoon naast je kussen te leggen, al is het ook mogelijk om het Pokémon GO Plus+-apparaatje te gebruiken. Die is via bluetooth met je telefoon gekoppeld en brengt bewegingen in kaart: normaal stappen, voor Pokémon GO.

Pokémon Sleep brengt je slaapkwaliteit op de traditionele manier in kaart: grafieken tonen hoe lang je sliep, hoe vaak je half of helemaal wakker bent geworden en hoe lang je REM- en diepe slaap duurden.

Op basis van die cijfers speel je steeds meer Pokémon vrij. Je krijgt dan te zien op welke manier die Pokémon slapen. Er zijn ook in-game valuta te verdienen om extra's vrij te spelen. Wie niet stabiel slaapt, kan daarvoor ook de portemonnee trekken.

Luister ook onze podcast: