iPhone 15 Pro mogelijk vertraagd: 'Probleem met productie grotere schermen'

©Unsplash

iPhone 15 pro max kopen apple release
21 juli om 13:27
Laatste update: 21 juli om 13:39

De iPhone 15 Pro en 15 Pro Max krijgen volgens geruchten iets grotere schermen dankzij dunnere randen. Niet zonder slag of stoot: de fabricage zou vertraging oplopen.

Eén van de hardnekkigste geruchten rond de nieuwe iPhones is de verwachte smallere schermrand. Dit jaar worden weer vier nieuwe iPhones verwacht, met twee fysieke formaten: 6,1 inch en 6,7 inch. De Pro-modellen lijken binnen die afmeting wel een fysiek groter scherm te krijgen, dankzij dunnere randen. Die verandering zou nu voor problemen bij de productie zorgen, meldt The Information.

Er zouden problemen zijn met het 'nieuwe productieproces' dat Apple gebruikt voor de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max. Die problemen zouden onlangs pas gebleken zijn, tijdens de laatste fase voor massaproductie. Dan worden al honderdduizenden exemplaren gemaakt, om te zien of er op die schaal problemen optreden. Omdat er inderdaad problemen optraden, zou Apple al een aantal keer kleine aanpassingen aan het schermontwerp hebben gedaan.

Mogelijk vertraging van Pro-modellen

De problemen leiden mogelijk tot een vertaling van de 15 Pro-modellen, of beperkte oplages bij de verwachte verkoopstart in september. Eerder deze week meldde Barron's ook al dat de nieuwe iPhones mogelijk met 'een paar weken' vertraagd zouden zijn. Apple zou dit jaar schermen van LG willen gebruiken. Volgens de analist die The Information aanhaalt, zou Apple zijn planning mogelijk wel kunnen halen als het opnieuw gebruikmaakt van schermen van Samsung. Apple probeert zijn afhankelijkheid van zijn grootste concurrent steeds verder af te bouwen.

Het is al eerder voorgekomen dat duurdere iPhones iets later verschenen of slecht verkrijgbaar waren. Dat is zowel lastig voor consumenten als voor Apple, omdat de verkoopstart in september vaak zorgt voor een sterkere cijfers over het derde kwartaal. Als de grote klapper pas in oktober wordt gemaakt, horen investeerders pas maanden later over het eventuele verkoopsucces.

Zeker de afgelopen jaren lijken vooral de Pro-modellen direct na de onthulling het populairst, waarna de reguliere modellen op de langere termijn vaker worden verkocht.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>