©LG

Dit koffiezetapparaat van LG is een 'maanlander' die koffiecups mixt

Dit koffiezetapparaat van LG is een 'maanlander' die koffiecups mixt

26-07-2023 08:06

LG komt met een slim koffiezetapparaat met een opvallend design op drie pootjes: alsof een mini-maanlander je bakkie zet. Je kunt er twee cups mee mixen en hij heeft een ingebouwd scherm en app-bediening.

Is in je smart home je koffiezetapparaat nog niet slim? LG doet een verfrissende poging met deze nieuwe koffiegadget. De Duobo van LG Labs mengt twee cups van Nespresso-formaat die je bovenin het apparaat doet. Daarna wordt er water opgewarmd tot de temperatuur die je met een app instelt. Met de app kun je ook de druk en de hoeveelheid koffie per cup regelen. Daarna druppelt je lungo of blended espresso je mok in. Je kunt met de app ook de hoogte van de poten van het apparaat verstellen.

Koffiecups

Het slimme koffiezetapparaat ondersteunt cups van verschillende merken, maar LG wil via zijn app ook zelf koffiecups gaan verkopen. De fabrikant biedt ook suggesties voor combinaties van cups door bekende barista’s. De machine beschikt over wifi en Bluetooth 5.

Scherm

De koffie-maanlander staat met zijn drie poten op een basis waarin een 10 inch full-hd-scherm zit, zodat je tijdens het koffiezetten je favoriete serie kunt kijken. Of onze review van een Nespresso-apparaat.

De LG-ontwikkelaars zeggen dat ze ook speciale content voor het schermpje willen ontwikkelen, waaronder recepten. Hopelijk komen er geen reclames op, zoals je tegenwoordig steeds vaker in de menu's op smart-tv's ziet.

De Duobo is nog niet meteen te koop, maar wordt door LG aangeboden op crowdfundplatform Kickstarter. Als early-bird betaal je welgeteld 361 euro, de levering moet in december van start gaan.