©Bright

Samsung komt met smartwatches met grotere schermen én nieuwe tablets

Samsung komt met smartwatches met grotere schermen én nieuwe tablets

26-07-2023 13:15 Laatste update: 21:11

Samsung onthulde naast zijn nieuwe vouwtelefoons ook een nieuwe premium-tablet en twee nieuwe uitvoeringen van zijn smartwatch.

KIJK OOK: Eerste indruk van de Samsung Flip5 en Fold5

De Galaxy Watch6 is er dit jaar in twee uitvoeringen: de normale en - terug van weggeweest - de Classic. Het reguliere model is er in 40mm en 44mm, de grotere classic meet 43mm en 47mm. Daarbij is de Classic vooral aan de rand groter. De kleine exemplaren van beide horloges hebben een rond 1,3-inch amoled-scherm, bij de grote modellen is dat een 1,5-inch amoled-scherm.

Het scherm is 20 procent groter dan bij voorgaande modellen, met een hoge maximale helderheid van 2000 nits. De randen van alle modellen zijn ook dunner dan voorheen. Het grootste onderscheid tussen het reguliere model en de Classic is de roterende rand op het Classic-model. Met die draaibare ring kan je de interface bedienen.

Wear OS 4

De horloges draaien op de iets snellere Samsung Exynos W930-chip. De klokjes zijn voorzien van Wear OS 4, dat door Google in nauwe samenwerking met Samsung wordt ontwikkeld.

De horloges hebben uitgebreidere mogelijkheden voor het bijhouden van de slaap. Gebruikers krijgen een slaapscore, die wordt uitgesplitst in verschillende factoren. De consistentie van de slaap worden bijgehouden, en de slaapcoaching van het horloge is verbeterd. Gebruikers krijgen dan tips om beter te slapen, onder meer door gebruik van een slaapmodus op hun gekoppelde telefoon.

Verbeterde hartslagmeter

Verder heeft de hartslagmeter meer functies, zoals de nieuwe Personalized Heart Rate Zone-functie. Die kan nauwkeuriger bijhouden hoe de gebruiker presteert bij bijvoorbeeld hardlopen: er worden vijf optimale intensiteitsniveaus bijgehouden. Bloeddruk kan worden gemeten, en er wordt nu ook een alarm gegeven als het hart een abnormaal hoge of lage hartslag toont.

Ook heeft het horloge nu een temperatuursensor voor het bijhouden van de menstruatiecyclus. Een valsensor is er ook, voor als de gebruiker omvalt en niet meer kan reageren. Dan wordt automatisch het alarmnummer gebeld.

De Galaxy Watch6 is er in grijs, zilver en goud, het Classic-model is er in zwart en zilver. De Watch6 begint bij 319 euro, de Classic bij 419 euro. De horloges zijn vanaf vandaag te bestellen en zijn vanaf 11 augustus verkrijgbaar.

Nieuwe S9-tablets

Samsung heeft ook de nieuwste reeks premium tablets aangekondigd. De Galaxy Tab S9-lijn is er in drie formaten: de 11-inch Tab S9, de 12,4 inch Tab S9 Plus en de 14,6-inch Tab S9 Ultra. Alle drie hebben een amoled-scherm dat dynamisch kan wisselen tussen 60 een 120 Hz. Ook gebruiken alle drie de tablets de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chip.

Net als voorgaande modellen worden ook deze nieuwe Tabs standaard geleverd met een S Pen, voor het maken van aantekeningen. De speakers zijn deze keer 20 procent groter dan bij voorgaande modellen. Het gaat om vier speakers, met ondersteuning voor ruimtelijk Dolby Atmos-geluid.

De Galaxy Tab S9 is er in alle uitvoeringen in grijs en beige. De S9 start bij 899 euro, de S9+ bij 1119 euro en de S9 Ultra bij 1339 euro. De tablets zijn vanaf vandaag te bestellen en worden vanaf 11 augustus geleverd.

Lees ook over de nieuwe Samsung vouwtelefoons Flip5 en Fold5