©Eyestetix/Unsplash

WhatsApp rolt nieuwe functie uit: reageren met korte videoberichten

WhatsApp rolt nieuwe functie uit: reageren met korte videoberichten

27-07-2023 17:19 Laatste update: 28-07-2023 11:20

WhatsApp heeft weer een nieuwe functie aangekondigd. Met de optie 'Videoberichten' reageer je snel op chats met een korte videoboodschap. Zo'n videobericht verstuurt WhatsApp meteen na het opnemen. 

Het sturen van een nieuw videobericht is volgens WhatsApp net zo makkelijk als het sturen van een spraakbericht. Je neemt een videobericht live op, waarna het filmpje meteen wordt verzonden. Meta-topman Mark Zuckerberg heeft al een voorbeeld gepubliceerd. De uitrol van de functie is begonnen en het is 'in de komende week' voor iedereen beschikbaar. 

'Leuk voor felicitaties'

WhatsApp zegt dat de nieuwe functie "een leuke manier is om momenten te delen met alle emoties die via video's mogelijk zijn, of het nu gaat om een felicitatie, een reactie op een grapje of een goednieuwsbericht". De video's mogen maximaal een minuut lang zijn.

Om de functie te gebruiken tik je bij het maken van een nieuw bericht rechtsonder op het knopje om naar de videomodus te schakelen. Door de knop ingedrukt te houden neem je je videobericht op. Als je omhoog veegt, vergrendel je de functie en kan je handsfree een video opnemen. 

Video's worden automatisch gedempt afgespeeld als je ze opent in een chat. Door er op te tikken hoor je het geluid. De videoberichten zijn end-to-end versleuteld. 

Veel nieuwe functies

WhatsApp heeft de afgelopen weken opvallend veel nieuwe functies aangekondigd. Zo begint het binnenkort ook met de uitrol van Kanalen, bedoeld voor het sturen van berichten naar grote groepen volgers.

Ook is moederbedrijf Meta van plan om WhatsApp binnenkort te voorzien van een AI-chatbot. Verder kun je binnenkort op de chatapp eindelijk foto's in betere kwaliteit versturen.

Luister ook onze podcast: