©CNBC

X krijgt twee nieuwe functies: videobellen en geld sturen

X krijgt twee nieuwe functies: videobellen en geld sturen

10-08-2023 17:32 Laatste update: 11-08-2023 09:57

Gebruikers van X, voorheen Twitter, kunnen binnenkort met elkaar videobellen met een nieuwe functie. Daarnaast wordt het mogelijk om 'geld te sturen naar vrienden'. Dat heeft de CEO van X, Linda Yaccarino, donderdag aangekondigd. 

"Binnenkort kun je videochatten zonder dat je je telefoonnummer aan iemand op het platform hoeft te geven", zei Yaccarino in een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC. "En daarna komen betalingen - tussen jou en een vriend, of tussen jou en creators." 

De nieuwe functies vormen een stap richting het doel van X-eigenaar Elon Musk om Twitter te transformeren tot een alles-app: een app die heel veel verschillende functies samenbrengt. Zo zou je uiteindelijk zelfs een spaarrekening op X kunnen hebben. 

'Naamswijziging voelt als een bevrijding'

Volgens Yaccarino is de naamswijziging van Twitter naar X logisch, omdat er al meerdere nieuwe functies van de alles-app zijn gelanceerd. Zo kunnen populaire gebruikers sinds een paar weken meeverdienen aan de reclame-inkomsten van X rond hun berichten. Ook zijn sinds kort langere video's mogelijk. Zo zette Apple al een volledige aflevering van de serie Silo van Apple TV+ op X. Vorige week nam X ook de gebruikersnaam @Music over van een van zijn gebruikers, een hint op plannen rond het streamen van muziek. 

De CEO omschrijft de naamswijziging van Twitter naar X als 'een bevrijding'. De meeste gebruikers zijn volgens haar ook blij met de nieuwe naam en het afscheid van de Twitter-vogels. "Het sentiment is goed. Drie van de vier gebruikers is positief over de naamswijziging. Veel gebruikers snappen waar we mee bezig zijn." 

Samenwerken met Elon Musk

Yaccarino staat nu twee maanden aan het roer van X. In het interview met CNBC gaat ze ook in op de rolverdeling tussen haar en Musk. Ze zegt dat ze een grote mate van 'autonomie' ten opzichte van de miljardair heeft.

"Elon richt zich op productontwerp. Hij leidt een team van ingenieurs en richt zich op nieuwe technologie", aldus Yaccarino. "Elon werkt aan het versnellen van de rebranding en aan de toekomst. En ik ben verantwoordelijk voor de rest - het runnen van het bedrijf - van partnerschappen tot juridische zaken tot verkoop tot financiën, en de rest."