©Unsplash

google Android smartphone Link Your Devices apparaten koppelen schakelen

Android krijgt iOS-achtige functie voor naadloos tussen apparaten wisselen

11 augustus om 15:04

Apple biedt gebruikers van zijn producten al jaren de functie Continuity oftewel Continuïteit, waarbij functies van het ene apparaat ook op het andere apparaat gebruikt kunnen worden. Android zou nu ook zo'n soort apparaat-koppeling krijgen.

Met Continuity op iOS kun je bijvoorbeeld een rinkelende iPhone opnemen op je MacBook. Android krijgt binnenkort ook zo'n functie, meldt Android-expert Mishaal Rahman. Op Android heet de functie 'Link Your Devices', vermoedelijk 'Koppel Je Apparaten' in het Nederlands.

Apparaten kunnen worden gelinkt als de gebruiker daar met hetzelfde Google-account is ingelogd – vergelijkbaar met hoe de functie van Apple werkt met Apple ID's. In de uitgelekte omschrijving staat in ieder geval dat de Android-apparaten onderling telefoongesprekken kunnen wisselen, bijvoorbeeld een gesprek opnemen op je Android-tablet.

Nog niet zo uitgebreid als op iOS

Volgens Android Authority zou het linken ook zorgen voor het makkelijker delen van mobiel internet. Het zou dan bijvoorbeeld mogelijk zijn om je Android-tablet onderweg automatisch te laten overschakelen op de hotspot-functie van je Android-telefoon. Ook dat is een functie die Apple al biedt met Continuïteit.

De functie is door Google nog niet officieel aangekondigd, waardoor details nog ontbreken. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of de functie van Google direct zo breed wordt als die van Apple. Daar biedt Continuïteit functies als AirDrop, een gedeeld klembord voor kopiëren en plakken tussen apparaten, het gebruik van een iPhone om documenten te scannen op een Mac, AirPlay tussen apparaten en meer.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>