©Aqara

Smart home-merk Aqara komt met zijn eerste slimme lamp: een lichtstrip

Smart home-merk Aqara komt met zijn eerste slimme lamp: een lichtstrip

15-08-2023 09:00 Laatste update: 09:00

Het Chinese merk Aqara is al bekend van zijn smart home-sensoren en een slimme deurbel. Het bedrijf komt nu ook met een lichtstrip met 16 miljoen kleuren.

De LED Strip T1 van Aqara ondersteunt op zichzelf Zigbee, de smart home-standaard waar onder meer ook Philips Hue mee werkt. Koop je de Aqara Hub M2, dan komt daar ook ondersteuning van Matter bij, de universele smart home-standaard die straks met alle platforms moet samenwerken.

De LED Strip T1 is 2 meter lang en is daarna steeds met 1 meter te verlengen met de Extension Kit van Aqara, tot een maximum van 10 meter. Het inkorten kan elke 20 centimeter, en het afgeknipte deel kan worden hergebruikt bij een andere Aqara-lichtstrip. Dat maakt de strip volgens het bedrijf zeer flexibel.

Ruime ondersteuning

Verder zijn de leds per sectie van 20 centimeter los aan te sturen: een strip van 2 meter kan dan tot 10 verschillende kleursecties tonen. Gebruikers kunnen die functies aansturen via de Aqara Home-app, of scènes synchroniseren met Apple HomeKit. Ook kunnen de scènes worden bediend met Amazon Alexa en Google Home.

Ook kan de strip op muziek reageren, en is ondersteuning van Apple's Adaptieve Verlichting ingebouwd. De strip is verder IP44-gekeurd, en dus bestand tegen stof en vocht. De controller echter niet, dus de buiten-toepassingen zijn beperkt.

De Aqara LED Strip T1 is verkrijgbaar vanaf 49,99 euro. De uitbreidingsstrip kost 14,99 euro voor 1 meter.

Lees ook: de beste slimme verlichting voor je smart home.