Lego heeft prijzen verstopt in steentjes die je al in huis hebt: zo werkt het

©LEGO

Lego vip lego insiders schattenjacht ar steentjes scannen
22 augustus om 16:12
Laatste update: 23 augustus om 19:48

Lego heeft een nieuw accountsysteem en om dat onder de aandacht te brengen is er een winactie: scan Lego-steentjes die je al in huis hebt, en maak kans op een geldprijs.

Het voormalige Lego VIP heet nu Lego Insiders. Met het account krijgen gebruikers onder meer de eerste mogelijkheid om nieuwe Lego-sets te bestellen, en sparen ze punten. Met die punten kun je korting krijgen op nieuwe Lego, maar ook figuren of sets uit beperkte oplage bestellen. Verder weet Lego Insider welke Lego-sets je al hebt, en kun je daarvoor alternatieve bouwinstructies downloaden, zodat je wat anders kan maken.

Om Lego Insiders onder de aandacht te brengen, heeft Lego een schattenjacht in augmented reality. Dat werkt via de mobiele website van Lego. Met de camera op je telefoon scan je Lego-steentjes die je al in huis hebt. Dan win je een prijs: een figuurtje in de game Lego Tower of een digitaal Lego-stripboek.

1 miljoen Lego-punten

De hoofdprijs is 1 miljoen Lego Insider-punten, in Nederland goed voor 8200 euro aan Lego in de Lego Store. De hoofdprijs valt elke week voor zes deelnemers en de schattenjacht duurt zes weken.

Je kan elke week maar één Lego-steentje scannen, dus je hoeft geen enorme voorraad te hebben. Verder kan je ook nog de QR-codes in de instructieboekjes van je Lego scannen. Daarmee registreer je een set die je niet via je Lego VIP- of nu Insider-account hebt gekocht, en krijg je alsnog de punten.

Elk Lego-boekje sinds 2018 heeft een QR-code, en elke code is 20 Insiders-punten waard. 150 punten zijn bij Lego 1 euro waard.

Luister ook: Netflix en HBO Max maken rare sprongen en verliest Viaplay van Ziggo?