©WhatsApp

WhatsApp heeft nu een vernieuwde app voor de Mac

WhatsApp heeft nu een vernieuwde app voor de Mac

29-08-2023 16:38 Laatste update: 18:26

WhatsApp heeft vandaag een vernieuwde app voor de Mac uitgebracht. Daarmee kunnen gebruikers op hun MacBook of iMac voor het eerst ook groepsgesprekken voeren.

LEES OOK: Apple onthult iPhone 15 op 12 september - dit kun je verwachten

WhatsApp kwam in maart al met een vernieuwde app voor Windows-computers en nu zijn ook de Macs aan de beurt. De chatdienst heeft dinsdag een verbeterde app voor macOS officieel uitgebracht. De nieuwe Mac-app is al te downloaden via WhatsApp.com. Binnenkort verschijnt hij ook in de App Store van Apple.

Een van de nieuwe functies is het voeren van groepsgesprekken vanaf de Mac. Je kan videobellen met maximaal 8 mensen en audiogesprekken voeren met maximaal 32 mensen. Ook kun je vanaf een Mac deelnemen aan een groepsgesprek nadat het al is begonnen. Bovendien is je belgeschiedenis op het grote scherm te bekijken.

Meldingen ontvangen

Je kunt ervoor kiezen om notificaties over inkomende gesprekken te ontvangen als je de app hebt gesloten. Bovendien zijn bestanden te delen door ze te slepen naar een chatgesprek.

Net als bij de WhatsApp-apps voor iPhone, Android en Windows zijn de gesprekken end-to-end versleuteld. Wanneer gebruikers via de App Store automatisch de update naar de nieuwe versie krijgen, is nog niet bekend.

Storend foutje

In de Mac-app zit nog wel een hinderlijke bug, die ook tijdens de bètatest al optrad. Wanneer je het venster verplaatst of van formaat verandert en daarna sluit, opent het daarna weer midden in beeld in het originele formaat.

Gelukkig is er een halve noodoplossing voor wie dat irritant vindt. Ga in de Systeeminstellingen van macOS naar Keyboard/Toetsenbord. Klik dan op Keyboard Shortcuts, dan op App Shortcuts en voeg WhatsApp toe. Tik onder Menu Title 'Hide WhatsApp' en als toetscombinatie ⌘W. Voilà: WhatsApp onthoudt nu wel zijn plek, zolang je het venster met je toetsenbord sluit. Muis-gebruikers zullen op een update moeten wachten.

Lees meer nieuws over WhatsApp.