©Unsplash

Samsung Food past recepten aan met AI: app werkt ook samen met magnetron en oven

Samsung Food past recepten aan met AI: app werkt ook samen met magnetron en oven

30-08-2023 17:19 Laatste update: 20:29

Samsung heeft de nieuwe dienst Samsung Food aangekondigd: een app waarmee je persoonlijke tips voor recepten krijgt en een op maat gemaakte maaltijdplanning. De app gaat ook samenwerken met koelkasten, magnetrons en ovens van het merk.

Samsung Food is woensdag wereldwijd aangekondigd en is in acht talen beschikbaar, maar nog niet in het Nederlands. De app, voor zowel Android als iPhone, heeft meer dan 160.000 recepten, een maaltijdplanner en instructies over hoe je keukenapparaten gebruikt. Je kunt recepten opslaan en de ingrediënten dan meteen aan een boodschappenlijstje toevoegen. Ook kun je recepten en tips van bekende 'food creators' volgen.

Samsung Food is gebaseerd op Whisk, dat het Zuid-Koreaanse bedrijf in 2019 overnam. De naamswijziging is op dit moment nog niet helemaal afgerond. De downloadlinks verwijzen momenteel nog naar de Whisk-apps in de Google Play Store en de Apple App Store. Waarschijnlijk wordt de app binnenkort hernoemd tot Samsung Food.

Bij elk recept geeft de app je de mogelijkheid om de maaltijd simpeler, vegetarisch of vegan te maken, waarna het recept automatisch wordt aangepast. Ook kun je ervoor kiezen om er een fusiongerecht van te maken, zodat je bijvoorbeeld een Italiaans of Koreaanse versie van een gerecht krijgt.

Samenwerken met magnetron en oven

Samsung Food komt binnenkort beschikbaar op de schermen van de slimme koelkasten van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Later moet de app ook gaan werken in combinatie met andere keukenapparaten uit Samsungs Bespoke-assortiment, zoals ovens en magnetrons. Je kan dan bijvoorbeeld op basis van een recept automatisch timers instellen of de oven laten voorverwarmen. Dat werkt dan via Samsungs SmartThings-systeem.

AI-functie voor opslaan voedingswaarden

Volgend jaar wil Samsung ook de functie 'Vision AI' toevoegen. Als je de camera van je smartphone op een maaltijd richt kan de app automatisch voedingsmiddelen herkennen en een schatting van de voedingswaarden voor je opslaan. Dat moet het makkelijker maken om je eetgedrag bij te houden of je een dieet te houden. Samsungs virtuele assistent Bixby had enkele jaren geleden al een vergelijkbare camerafunctie, maar die verdween later weer.

Galaxy S24: dit is er uitgelekt over de Samsung-telefoons