Deze films verschijnen dit najaar op Netflix

©Netflix

netflix films nieuwe film streamen account
30 augustus om 23:37

Netflix heeft zijn line-up van films voor de rest van dit jaar aangekondigd. Deze films en documentaires kun je de komende maanden verwachten op de streamingdienst.

Netflix heeft woensdagavond een vooruitblik gegeven op de films en docu's die het de komende maanden gaat uitbrengen. We zetten de highlights op een rij.

September

Op 15 september verschijnt El Conde, een film over de voormalige Chileense dictator Augusto Pinochet. Maar in de wereld van El Conde loopt de autocraat nog altijd rond. In de film wordt Pinochet afgebeeld als een vampier die na meer dan twee eeuwen besluit om toch de pijp uit te gaan.

De week erna, op 22 september, verschijnt Spy Kids Armageddon. In de nieuwste film in de franchise zorgen de kinderen van 's werelds beste spionnen er per ongeluk voor dat een game-ontwikkelaar alle technologie kan controleren. Door zelf spionnen te worden, proberen zij de wereld te redden.

In september kan je ook de nodige dosis drama krijgen met The Wonderful Story of Henry Sugar. De kortfilm, gebaseerd op een gelijknamig verhaal van Roald Dahl, gaat over een rijke man die wil leren hoe hij kan zien zonder zijn ogen te gebruiken. Zijn motivatie: valsspelen bij het gokken.

Oktober

Ook in oktober heeft Netflix veel in petto, zoals Reptile, een detectivedrama met de nodige plot twists. Een detective probeert de moord op een vastgoedmakelaar te ontrafelen, maar wordt daarbij geconfronteerd met zichzelf. De film zal eerst op 29 september in de bioscoop verschijnen, waarna die op 6 oktober op Netflix te zien zal zijn.

Op 17 oktober volgt de release van The Devil On Trial. In deze documentaire verkent regisseur Christopher Holt het verhaal van Arne Cheyenne Johnson, de eerste en enige man in de Amerikaanse geschiedenis die in een proces beweerde dat hij bezeten was door demonen toen hij een moord pleegde. 

Nog meer griezelen doe je met Sister Death, een horrorfilm die op een nog aan te kondigen datum in oktober uitkomt. Narcisa, een vrouw met bovennatuurlijke krachten, ontdekt in deze film dat de nieuwe school waarin zij les geeft, niet is wat die lijkt. Sister Death is een prequel van de film Véronica, die in 2017 uitkwam.

November

Meteen na Halloween kan je even bekomen van het griezelen met Wingwomen, een Franse heistfilm over twee vrouwelijke boeven die een laatste roof willen doen voordat ze op pensioen gaan. De twee willen met behulp van de in elke heistfilm horende crew een schilderij stelen uit het Louvre. Wingwomen komt uit op 1 november.

Twee dagen later komt Sly uit, een documentaire over de acteur Sylvester Stallone. Hoewel de meeste mensen Stallone kennen van iconische films als Rocky, Rambo en minder succesvolle films als Stop! Or My Mom Will Shoot, is er bij het grote publiek minder bekend over zijn persoonlijke leven. Daar wil directeur Thom Zimny met Sly verandering in brengen.

Ook in november komt de thriller The Killer uit. De film, gebaseerd op een gelijknamig stripverhaal, gaat over een huurmoordenaar die van het padje af gaat. Daarbij komt hij in conflict met niet enkel zijn opdrachtgevers, maar ook met zichzelf. The Killer komt op 10 november op Netflix, twee weken na de release in de bioscoop.

December

Ook in december komen er nieuwe films bij op Netflix. Een paar hoogtepunten zijn Leave The World Behind, een film met als opvallende executive producers Barack en Michelle Obama. In Leave The World Behind wordt de vakantie van een gezin verstoord als twee vreemdelingen aankloppen om te schuilen. Al snel leert de familie dat een cyberaanval de wereld voorgoed heeft veranderd. Leave The World Behind gaat op 8 december in première. 

Op 20 december staat ook Maestro op Netflix. In deze dramafilm wordt de levenslange relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre Cohn Bernstein onder de loep genomen. De liefde en het familieleven zijn centrale thema’s. 

Tot slot komt op 22 december Rebel Moon - Part One: A Child of Fire uit. De film van regisseur Zack Snyder neemt je mee naar de rand van de Melkweg, waar de rust van een vreedzame wereld wordt verstoord. Dat culmineert in een gevecht waarin het lot van heel de Melkweg beslecht wordt. 

Lees meer nieuws over Netflix.