©Tesla

tesla model 3 nieuw 2023 standard range

Vernieuwde Tesla Model 3 onthuld: grotere actieradius en veel verbeteringen

1 september 2023 om 09:33
Laatste update: 1 september 2023 om 09:40

Tesla heeft een vernieuwde versie van de Model 3 aangekondigd met een grotere actieradius en tal van veranderingen aan de binnen- en buitenkant. Zo heeft de elektrische auto een geheel nieuw interieur, met sfeerverlichting en een touchscreen achterin. 

De Tesla Model 3, die in 2016 werd aangekondigd en in 2019 in Nederland op de markt kwam, heeft een grote facelift gekregen. De carrosserie is verstevigd voor meer rijcomfort. De achterruit en achterste zijruiten zijn nu ook voorzien van dubbel glas, wat zorgt voor een stillere cabine. Ook heeft de Model 3 een andere neus en de voorbumper is bijna helemaal gesloten.

De afgeplatte koplampen kijken wat gemeen en de achterlichtunits hebben ook een ander ontwerp. De achterbumper heeft een grotere zwarte kin, die lijkt op die van de Model Y, en op de achterklep staat nu 'Tesla' in plaats van het logo. 

Nieuw touchscreen achterin

Binnenin is veel veranderd. Zo is er nu sfeerverlichting en het stuurwiel heeft net als de Model S en X knopjes voor ruitenwissers en richtingaanwijzers. De randen rond het 15,4 inch touchscreen voorin zijn kleiner geworden. Bovendien hebben de voorstoelen voortaan stoelventilatie en moet de verwarmde achterbank prettiger zitten doordat hij in een andere hoek is geplaatst.

Achterin heeft de Model 3 nu ook een touchscreen, waarmee je filmpjes kan kijken of de luchtstroom kan bedienen. Het aantal speakers is uitgebreid: de Long Range-versie heeft 17 speakers, in plaats van 15, en de andere uitvoering heeft 9 speakers in plaats van 7.

Groter rijbereik

De auto is aerodynamischer geworden. Het bereik is nu 513 kilometer voor de Standard Range (dat was 409 km) en bij de Long Range is het 629 kilometer (was 560 km). Het vermogen is hetzelfde: 283 pk voor de versie met achterwielaandrijving en 498 pk voor de Long Range. De trekhaak is voortaan ook achteraf te monteren.

De nieuwe versie is duizend euro duurder geworden. Daardoor kost de versie met achterwielaandrijving 42.999 euro en voor de Long Range betaal je 50.900 euro.

Lees meer nieuws over elektrische auto's.