Amazon onthult nieuwe Ring-camera, slimme speakers en router met wifi 7

©Amazon

amazon ring camera soundbar slimme speaker echo smart home hub wifi 7 router
20 september om 19:36
Laatste update: 20 september om 19:42

Amazon heeft een reeks nieuwe slimme gadgets aangekondigd, waaronder een nieuwe Ring-beveiligingscamera, een soundbar, slimme speakers, nieuwe Fire TV-sticks, een wifi 7-router en een slimme bril.

Na de aankondiging van de slimmere versie van Alexa met AI heeft Amazon woensdagavond ook een reeks nieuwe smart home-apparaten en andere gadgets onthuld. Veel van deze apparaten worden eerst in de VS uitgebracht en komen mogelijk later naar Europa. Wel direct in Nederland verkrijgbaar is de nieuwe Ring-beveiligingscamera Stick Up Cam Pro, die geschikt is voor zowel binnen als buiten. 

De nieuwe Ring-camera heeft 3D-bewegingsdetectie met behulp van radarsensoren, wat moet zorgen voor nauwkeurigere waarschuwingen. De Ring Stick Up Cam Pro met batterij en netsnoer kost 180 euro en de versie met zonnepaneel kost 200 euro. 

Soundbar

Amazon onthulde ook de Fire TV Sound Bar, een compacte bluetooth-soundbar die in de VS 120 dollar kost. De 24-inch soundbar ondersteunt Dolby Audio en DTS Virtual:X en is compatibel met alle Amazon Fire TV-apparaten. Je kunt er via bluetooth vanaf je smartphone, tablet of andere apparaten muziek naar streamen. 

Slim scherm

De nieuwe Echo Show 8, een slim scherm met ingebouwde speaker, krijgt onder andere een vernieuwde interface en betere luidsprekers. De interface wordt aangepast op basis van hoe dicht je bij het scherm staat. Sta je op een afstandje, dan laat de Echo Show 8 bijvoorbeeld de weer-app met alleen de temperatuur zien. Als je dichterbij komt, toont hij ook het weerbericht of de weersvoorspelling. Op het nieuwe slimme scherm moet Alexa ook 40 procent sneller antwoorden. De Echo Show 8 kost 150 dollar. 

Ook nieuw is de Amazon Echo Hub. Dat is een smart home-hub met een 8 inch scherm, die je aan de muur kunt hangen en waarop je bijvoorbeeld de beelden van je slimme beveiligingscamera’s kunt bekijken. De Echo Hub kost in de VS 180 dollar. 

Wifi 7

Amazon komt ook met een nieuwe wifi-router, de Eero Max 7, met ondersteuning van WiFi 7 en 10 gigabit Ethernet. De router ondersteunt ruim 200 verbonden apparaten en de smart home-standaard Matter en is volgens Amazon vooral bedoeld voor 'grote huizen of veeleisende netwerken'. De Eero Max 7 kost 600 dollar.

Slimme bril

Verder toonde Amazon de nieuwe Echo Frames, een slimme bril die eruit ziet als een normale bril. Je kunt ermee met Alexa praten, bellen of muziek luisteren. De nieuwe Echo Frames heeft 6 uur batterijduur en verbeterde ingebouwde speakers. De bril kost 270 dollar.

Lees ook: Amazon Alexa wordt slimmer met AI én handiger in je smart home