©familie Paxson

google maps fataal ongeluk rechtszaak

Google Maps stuurde man een kapotte brug op waarna hij overleed

21 september om 12:43
Laatste update: 21 september om 12:58

Een Amerikaanse familie daagt Google voor de rechter voor nalatigheid. De kaarten-app van het bedrijf zou hun vader een kapotte brug op hebben gestuurd, waardoor hij in de rivier stortte en vervolgens overleed.

De brug in Hickory in de staat North Carolina was al langere tijd kapot, maar was volgens Google Maps nog toegankelijk. De kaartendienst zou geen waarschuwingen hebben getoond toen de bestuurder er overheen wilde rijden. "Het was een donkere, regenachtige nacht toen hij zijn GPS volgde. Die leidde hem langs via een asfaltweg naar een brug die ineens een rivier inreed", leest de rechtszaak.  

'Meldingen van gebruikers genegeerd'

Volgens de familie had Google het ongeluk kunnen voorkomen door waarschuwingen in de app te tonen, maar is dat niet gebeurd. Meerdere gebruikers zouden hebben geprobeerd het probleem bij de brug te melden bij Google maar ontvingen nooit een reactie van de zoekgigant. Volgens de weduwe Alicia Paxson heeft het bedrijf 'weinig respect voor het menselijk leven'.

Een woordvoerder van Google vertelt aan The Guardian dat het bedrijf meeleeft met de familie. "Het is ons doel om accurate route-informatie in Maps te laten zien en onderzoeken deze rechtszaak."

De familie klaagt naast Google ook drie lokale bedrijven aan, die nalatig zouden zijn geweest bij het onderhoud van de brug.  

Lees meer tech-nieuws.