©Pexels

Op Facebook kan je nu vier extra profielen toevoegen aan je account

Op Facebook kan je nu vier extra profielen toevoegen aan je account

21-09-2023 20:14 Laatste update: 20:21

Op Facebook kun je voortaan meerdere profielen aanmaken. Er zijn maximaal vier extra profielen aan je hoofdaccount te koppelen. Voor elk van je nieuwe profielen kun je een andere alias aanmaken.

Meta zegt dat je bijvoorbeeld een extra profiel voor je werk kan aanmaken, om 'persoonlijke en professionele relaties gescheiden te houden'. Ook kan zo’n extra profiel handig zijn om te gebruiken in Facebook-groepen over bepaalde hobby’s of interesses. "Door meerdere persoonlijke profielen aan te maken, kun je eenvoudig organiseren met wie je deelt en welke berichten je ziet voor de verschillende delen van je leven", aldus Meta. 

Andere naam

Bij elk profiel krijg je een andere feed met berichten te zien. Bij het wisselen naar een andere alias hoef je niet uit te loggen. Waar je hoofdprofiel op Facebook volgens de regels je eigen naam moet hebben, hoeft dat bij de aanvullende profielen niet per se, maar Meta benadrukt dat de profielen niet gebruikt mogen worden om je als iemand anders voor te doen of je leeftijd of locatie verkeerd weer te geven. 

Let op de privacy-instellingen

Bij het aanmaken van een extra persoonlijk profiel worden de instellingen automatisch op de standaardinstellingen gezet. Je neemt je instellingen over meldingen en je privacy niet mee naar je nieuw aangemaakte extra profiel. Meta raadt daarom gebruikers aan om altijd de privacy-instellingen van nieuwe profielen na te lopen.

Sommige Facebook-functies, zoals Marketplace en Dating, werken voorlopig niet met aanvullende persoonlijke profielen. Ook Messenger werkt momenteel niet met de extra profielen, maar Meta zegt de Messenger-ondersteuning in de komende maanden toe te voegen. 

Volg ons ook op Facebook.