©ElonMusk

X voegt 'voorheen Twitter' toe in Apple App Store nadat downloads zijn ingestort

X voegt 'voorheen Twitter' toe in Apple App Store nadat downloads zijn ingestort

23-09-2023 16:23

De laatste maanden kreeg je in de App Store van Apple als je naar X zocht de slogan 'Blaze your glory' te zien achter de naam van de socialmedia-app. Wie de naamsverandering even had gemist, zag aan niets meer dat de app het voormalige Twitter was. Dat bleek niet zo slim, waarna de beschrijving weer is aangepast.

Als je nu naar X zoekt in de Apple App Store en op de app tikt, zie je als onderschrift 'voorheen Twitter'. Dat moet ervoor zorgen dat de app weer meer gedownload wordt. Hoewel Musk beweert dat het aantal actieve gebruikers op X hoger dan ooit is, is de populariteit in de App Store flink gedaald sinds de naam van Twitter veranderd werd. 

X staat in de VS momenteel op de 53e plaats in de lijst van meest gedownloade gratis apps. Volgens Mashable is de app al meer dan 30 plaatsen gezakt in de rangorde sinds Musk de naam van Twitter veranderde. X wordt nu minder gedownload dan apps als Duolingo en Reddit, en bevindt zich ver achter andere sociale media zoals TikTok (#3), Instagram (#5), Facebook (#13), Snapchat (#14) en Telegram (#22). 

Ook in de Android-winkel Google Play bevindt X zich niet meer in de lijst van meest gedownloade gratis apps. Ook hier doen andere sociale media het wel nog goed. In de Google Play Store is de slogan nog niet aangepast. Er staat onder X alleen dit: "De X-app is het digitale stadsplein voor iedereen."

Naamsverandering niet populair

Eind juli veranderde Elon Musk de naam van Twitter naar X. In noodtempo werd toen een nieuw logo bedacht, werden tweets omgedoopt tot 'posts' en werd zelfs de gebruikersnaam 'X' op het platform afgepakt van de originele gebruiker.  

Veel gebruikers zijn niet blij met de verandering, die ogenschijnlijk met weinig voorafgaande planning werd doorgevoerd. Sterker nog: uit een peiling van onderzoeksbureau Harris Poll blijkt dat 69 procent van alle gebruikers nog altijd de naam Twitter verkiest boven X. Grote merken als Louis Vuitton en Warner Bros. gebruiken nog altijd de oude naam van de app.

Lees meer tech-nieuws.