©Unsplash

Spotify onthult Jam: samen één playlist beheren, bijvoorbeeld op feestjes

Spotify onthult Jam: samen één playlist beheren, bijvoorbeeld op feestjes

26-09-2023 11:14

Spotify komt weer met een nieuwe functie. Met Jam kun je playlists met meerdere mensen tegelijk beheren. Tot maximaal 32 personen bepalen dan samen welke muziek er klinkt bijvoorbeeld op feestjes.

Wie de audiokabel heeft, bepaalt welke muziek er op het feestje klinkt. Nou, niet lang meer als het aan Spotify ligt. Met de nieuwe functie Jam kunnen tot 32 mensen hun stem laten gelden. Al die mensen kunnen muziek toevoegen aan de queue, in het Nederlands de 'Afspeelwachtrij – de lijst met volgende nummers dus.

Bij Jam is er nog steeds één hoofdgebruiker: degene wiens telefoon met de speaker is verbonden. Die gebruiker kan kiezen om zelf de controle over de volgorde van de Afspeelwachtrij te behouden, maar kan die ook delen met de andere gebruikers. Dan kunnen alle deelnemers dus steeds de volgorde van de volgende nummers omgooien.

Samen het volgende nummer kiezen

Naast elk nummer in de Jam-lijst staat wie dat nummer heeft toegevoegd. Spotify zegt de functie de komende tijd verder uit te breiden. Hoe is nog niet bekend, maar het is goed denkbaar dat er bijvoorbeeld een stemsysteem komt, zodat de nummers met meer stemmen hoger in de gedeelde lijst komen.

Spotify Jam is vanaf vandaag beschikbaar voor betalende Premium-gebruikers. De functie kan op drie manieren worden gestart. Het makkelijkst is Bluetooth: tik de telefoons tegen elkaar, en de Jam-deelknop komt automatisch tevoorschijn. Ook kan de hoofdgebruiker via de Jam-instellingen een QR-code laten zien, of kan een link worden gedeeld via bijvoorbeeld WhatsApp.

Lees meer nieuws over Spotify.