Deze gaming-klapstoel van Logitech kost 300 euro

©Logitech

logitech playseat racestoel klapstoel opvouwbaar games
28 september om 11:46
Laatste update: 28 september om 13:56

Een klapstoel van 300 klinkt misschien raar, maar van de andere kant: wie wil er nou permanent een race-stoel in de woonkamer hebben staan?

Een Playseat is leuk speelgoed voor mensen die een kamer overhebben voor hun hobby. Maar een enorme race-stoel zal in de meeste woonkamers niet welkom zijn. En laten we eerlijk zijn: zo'n enorm leren gevaarte met een stuurwiel is ook geen gezicht. Daarom hebben Playseat en Logitech de handen ineen geslagen voor een race-stoel die je naderhand gewoon kan opklappen en kan verstoppen.

De Playseat Challenge X - Logitech G Edition is zoals de naam al doet vermoeden ontworpen voor het Logitech G-racestuur en pedalen. De stoel heeft zes zitposities en heeft een opvouwbaar frame van koolstofstaal. Ook wordt de stoel geleverd met een koppelpunt voor de Logitech G Driving Force Shifter: een versnellingspook. Daarmee is deze stoel computer dan een goedkopere klapstoel die Playseat eerder al zonder Logitech uitbracht.

Deze Logitech-versie belooft ook makkelijker verstelbaar te zijn dankzij een hendeltje aan de zijkant. En hoewel het gaat om een Logitech-stoel, zou deze ook geschikt moeten zijn voor veel andere sturen en pedalen. De stoel weegt 11,6 kilo en kan dus makkelijk opgeborgen worden. De Playseat Challenge X - Logitech G Edition is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro.