X verder op de schop: Paris Hilton krijgt grote rol in de nieuwe app

©Creative Commons/Glenn Francis

Paris Hilton X Elon Musk Twitter Sociale media
3 oktober 2023 om 11:42
Laatste update: 11 december 2023 om 11:44

Paris Hilton, influencer en ondernemer met 16,6 miljoen volgers op X (Twitter) heeft een deal gesloten met het sociale platform van Elon Musk om een aanstaande shopping-functie aan te gaan jagen.

Het idee is dat Hilton gaat samenwerken met X om het betaalplatform op de sociale dienst vorm te geven. Hilton en X gaan samen jaarlijks vier grote videoshows op het platform maken, met onder andere live-shopping functies. 

De deal

Hilton zou flink delen in de omzet die X verwacht te gaan maken met de nieuwe functies. Een woordvoerder van X zei: "We hebben een financiële regeling gecreëerd die aantrekkelijk is voor beide partijen." Vermoedelijk zal Hilton meedelen in een percentage per verkocht product.

"Ik ben enthousiast om vandaag een officiële samenwerking met X aan te kondigen," zei Hilton in een audiobericht op het platform.

Live-shopping op X

Eind juli veranderde Elon Musk de naam van Twitter naar X. In noodtempo werd toen een nieuw logo bedacht en werden tweets omgedoopt tot 'posts'. X is nu volop bezig met een rebranding van de app. De volgende stap is een nadruk op online winkelen binnen de app, iets waar TikTok nu ook mee bezig is.

Bij Tiktok komt dat in Europa nog niet echt van de grond. Hoe de shopping-functie er bij X uit gaat zien is nog niet bekend, wel weten we dat het gezicht van Hilton er aan gekoppeld gaat worden – iets dat Musk opnieuw veel geld gaat kosten.